6 / 10

Teren de golf la Snagov

La inceputul lui 2010 Udrea venea cu ideea construirii unui teren de golf la Sangov. Aceasta estima o investitie de cateva milioane de euro pentru acest proiect. “Nu au fost inca identificate sursele de finantare, dar avem in vedere implementarea unui parteneriat public-privat , intre autoritatea publica locala si un dezvoltator”, a mai explicat Ministrul Turismului.

Comenteaza Daniela Asanache (foto), presedinte al Federatiei Romane de Golf (FRG):

"Nu am fost consultati, proiectul enuntat de doamna ministru fiind mai mult o idee prezentata intr-un cadru semioficial. Cu toate acestea, FRG a trimis o scrisoare deschisa de sustinere, in care ne-am aratat interesul de a contribui cu expertiza noastra in orice proiect care ar putea contribui la dezvoltarea golfului in tara noastra.

Daca ni se vor solicita, avem destul de multe sfaturi, pe care le-am putea oferi, atat oficialitatilor, cat si particularilor care ar dori sa realizeze un teren de golf.

Oriunde in lume un teren de golf creeaza sau ridica interesul turistic al unei zone. Aceeasi reteta se respecta si in Romania. Iar problema trebuie privita astfel: la nivel mondial exista jucatori profesionisti care practica golful pentru performanta, dar si jucatori amatori (in general oameni de afaceri) care joaca golf din placere. Indiferent de situatie insa, jucatorii sunt interesati sa participe la competitii chiar daca acestea se desfasoara in diferite colturi ale lumii. Astfel, golful contribuie semnificativ la cresterea turismul din anumite zone.

Tinand cont si de faptul ca localitatea Snagov a devenit si un satelit elitist al Capitalei, in special dupa 1990, cand multe personalitati s-au stabilit acolo, apreciem locatia ca fiind excelenta pentru realizarea unui teren de golf.

Fara a pune la socoteala costul efectiv al terenului, a carui suprafata ar trebui sa includa si facilitatile auxiliare, constructia unui teren championship costa intre 2 si 5 milioane dolari. In plus, pentru a fi atractiv, proiectarea ar trebui realizata de un nume mare (Garry Player, Greg Norrman, Ian Woodsman), ceea ce mai adauga 1-2 milioane de dolari.

Facilitatile sunt realizabile la aceleasi preturi ca si in SUA.

In prezent, in Romania sunt circa 400 de jucatori legitimati, plus inca atatia incepatori juniori si expati."


Top 10 promisiuni de la Elena Udrea: Cum le comenteaza specialistiiArticole recomandate