Multi romani asteapta ofertele de last minute

Multi romani asteapta ofertele de last minutePotrivit reprezentantilor infoturism.ro, in fruntea ofertelor de pe piata locala se afla Bulgaria, cu 1.027 de oferte, urmata de Romania, cu 418 oferte. Turcia si Egipt se afla in stransa competitie punand la dispozitie in jur de 140 de oferte de sejur pentru 1 mai.

Conform statisticilor de cereri-rezervare de pe infoturism.ro, pentru luna aprilie cele mai cautate orase pentru un sejur in luna mai sunt: Nisipurile de Aur, Kusadasi, Hurghada, Albena si Mamaia.

Agentiile de turism au vandut pana in prezent circa 50% din pachetele disponibile si se asteapta ca ultima saptamana din luna aprilie sa aduca volumul cel mai mare al vanzarilor deoarece romanii au inceput sa cunoasca fenomenul vanzarilor “last minute” si sa profite de ele.

Mamaia - 22 de euro - un sejur de 3 zile

Mamaia - 22 de euro - un sejur de 3 zile“In Romania, cele mai vandute pachete sunt pe litoralul romanesc si, in unele cazuri, printre preferintele turistilor care iubesc muntele, destinatia preferata pentru petrecerea vacantei de 1 Mai este Valea Prahovei”, declara si Madalina Pacuraru, managing partner al agentiei de turism HasHas Travel.

Pentru un sejur de 3 zile in Mamaia la un hotel de 2* preturile incep de la 22 de euro (fara masa). Pentru cazare 2 nopti intr-un hotel de 3* tarifele cresc pana in jurul sumei de 40 de euro, insa in pret este inclus si micul dejun.

Hotelurile de 4* din Mamaia au ca tarif mediu pentru un sejur de 3 zile, 65 de euro. “Cele mai vandute pachete au fost pentru litoralul romanesc si, in unele cazuri, printre preferintele turistilor care iubesc muntele, destinatia preferata pentru petrecerea vacantei de 1 Mai a fost Valea Prahovei”, a adaugat Madalina Pacuraru.

In Costinesti, tarifele incep de la 30 de lei pe noapte, in cazul hotelurilor de 2*, in timp ce o escapada de la un hotel de 3* din Costinesti costa in jurul a 360 lei.

In Delta, un sejur de 3 zile costa in jur de 230 de euro. “In acest pret sunt incluse cazare 3 zile cu 3 mese pe zi, plimbari cu barca prin cotloanele Deltei, excursii cu barci cu motor, echipament pentru pescuit, ski nautic, discoteca si karaoke”, potrivit reprezentantilor infoturism.ro.

In Moeciu, pretul pensiunilor variaza intre 70-100 lei pe noapte, camera dubla. Pensiunile au pregatite pentru turisti pachete speciale de 1 mai, cu program artistic inclus si cu masa festiva.


Bulgaria, all inclusive de la 40 de euro

Bulgaria, all inclusive de la 40 de euro“Pe plan extern, cele mai vandute au fost sejururile de 3, 4 nopti pe litoralul din Bulgaria, unde preturile sunt foarte avantajoase si, in comparatie cu litoralul romanesc, turistii se pot bucura de plaje curate, hoteluri recent renovate cu piscina interioara si exterioara, regim hotelier all-inclusive si conditii ireprosabile”, declara reprezentanta HasHas Travel.

Destinatiile preferate de romani sunt Albena si Nisipurile de Aur, potrivit infoturism.ro.

Albena este o statiune preferata de familii, in principal datorita facilitatilor oferite copiilor, dar si de tineri. Pentru un sejur de 3 zile, in regim ultra all inclusive, in perioada 30 aprilie - 3 mai, hotelurile din Albena au tarife ce variaza intre 50-100 de euro, in functie de conditiile si de numarul de stele al unitatilor de cazare.

La Nisipurile de Aur, un sejur de 3-4 zile la hoteluri de 4* cu demipensiune inclusa variaza intre 40-70 de euro.


Egipt, de la 200 de euro

Egipt, de la 200 de euroO destinatie clasica pentru vacantele all-inclusive, dar care se preteaza si unei escapade de 1 mai este Egiptul, in special statiunea Hurghada.

In ofertele agentiilor de turism locala, un sejur de 8 zile variaza intre 200-300 de euro cu demipensiune inclusa.

In 2009 circa 60.000 de turisti romani si-au petrecut vacanta in Egipt. Pentru acest an, autoritatile egiptene si-au propus dublarea numarului romanilor care aleg Egiptul ca destinatie de vacanta.

Turcia - de la 280 de euro

Turcia - de la 280 de euroTurcia este deja o destinatie traditionala pentru turistii romani, o parte dintre acestia alegand sa isi petreaca mini-vacanta de 1 Mai pe tarm turcesc.

Un sejur all-inclusive in Antalya costa in jur de 320 de euro (inclus: transport avion dus-intors, asistenta turistica).

Pentru Istanbul, 4 nopti de cazare in perioada 30 aprilie – 3 mai costa in jur de 280 de euro, sejurul avand inclus si transportul dus-intors cu avionul.

Circuite in orasele europene

Circuite in orasele europenePotrivit agentiilor de turism, anul acesta si orasele europene precum Roma, Praga sau Amsterdam sunt printre destinatile favorite de 1 Mai, in ciuda preturilor mai piperate.

De exemplu, un circuit in Amsterdam de 1 Mai costa aproximativ 600 de euro, cuprinzand transport cu avionul Bucuresti – Amsterdam – Bucuresti, 4 nopti cazare cu mic dejun la hotel 4* in Amsterdam, transferuri aeroport – hotel – aeroport, tur de oras cu ghid local in Amsterdam, insotitor roman de grup.