Una dintre cele mai vizitate tari din lume

Una dintre cele mai vizitate tari din lumeItalia atrage anual peste 45 de milioane de turisti, ocupand locul al 5-lea intr-un clasament mondial. Pe langa obiective istorice, culturale si religioase, aceasta tara este printre cele mai cautate destinatii si pentru preparatele culinare, vinuri sau muzica.

Datorita numarului mare de conationali care lucreaza in Cizma, turistii romani beneficiaza si de o multitudine de zboruri directe in relatia cu Italia. Cei mai mari operatori low-cost din Romania, Blue Air si Wizz Air, fac legatura intre mai multe orase din Romania si Roma, Torino, Milano, Sicilia, Catania, Napoli, Pescara, Pisa, Venetia sau Florenta. Si companiile traditionale precum Carpatair, Tarom, Lufthansa sau Alitalia ofera o multime de conexiuni spre cele mai importante destinatii turistice din Italia.

De asemenea, mari transportatori rutieri, precum Eurolines sau Atlasib, opereaza curse zilnice cu destinatia Italia.

Roma

RomaRoma, cel mai mare si important oras din Cizma, centrul economic si cultural, este locuit de peste 2,5 milioane de oameni, carora li se adauga circa 7-10 milioane de turisti care il viziteaza in fiecare an.

Principalele atractii turistice sunt Colosseumul, Pantheonul si sutele de biserici si monumente de origine romana, dar si etrusca, renascentista sau baroca.

In luna iulie, un sejur de trei nopti, la un hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus costa 150 de euro, transport cu autocarul. Tot in iulie, un sejur de 5 nopti, in aceleasi conditii mentionate mai sus, costa 250 de euro, potrivit infotuirism.ro.

O vacanta de 7 nopti, la patru stele, cu mic dejun inclus si transport cu autocarul, costa, in medie, 400 de euro.

Biletele de avion pe relatia Bucuresti – Roma, in timpul verii, incep de la 100 de euro (Alitalia si operatorii low-cost Wizz Air si Blue Air au cele mai bune preturi pe aceasta destinatie) si pot ajunge pana la peste 400 de euro.

Oferte agentii

190 euro
de persoana, 2 nopti cazare la 4*, mic dejun, transport cu avionul inclus - Marshal Turism

145 euro
de persoana, 3 nopti de cazare la 4*, mic dejun, fara transport inclus - Rom Travel

201 euro de persoana, 3 nopti de cazare la 3*, mic dejun, transport cu avionul - Demian Travel


Sicilia

SiciliaClimatul insorit-uscat al Siciliei, peisajele, istoria si arhitectura atrag o multime de turisti atat din Italia, cat si din afara.

Sezonul de varf este in perioada lunilor de vara. Muntele Etna, plajele, siturile arheologice si orasele Catania Taormina si Palermo sunt destinatiile preferate de vizitatorii insulei.

In iulie, o vacanta de 7 nopti, la patru stele, in regim de demipensiune, incepe de la 280 de euro. In august, pretul aceleiasi vacante, creste pana la peste 320 de euro, in timp ce in septembrie sejurul poate fi achizitionat cu 250 de euro.

In sezon, iulie-august, o vacanta de 5 nopti, all inclusive, la 4 stele costa intre 380 si 440 de euro.

Oferte agentii

273 euro
de persoana, 7 nopti, hotel de 4*, demipesniune, fara transport inclus – Top Sejur

330 euro de persoana, 5 nopti, hotel de 4*, mic dejun, fara transport inclus - Rom Travel

Napoli

NapoliSituat pe marginea Golfului Napoli, este al 3-lea cel mai populat oras din Italia (dupa Roma si Milano) si cel mai mare oras din Sudul tarii.

De asemenea, metropola se afla la mijlocul distantei dintre Vezuviu si zona vulcanica Campi Flegrei. In apropierea orasului se gasesc ruinele orasului Pompeii (orasul roman acoperit de cenusa rezultata in urma eruptiei vulcanului Vezuviu). Totodata el se afla la o distanta 232 km de Roma (2 ore de mers cu masina).

Napoli este cunoscut si drept orasul cu cea mai gustoasa pizza. Legenda spune ca pe Via Cesare Sersale se gaseste cea mai veche pizzerie din lume, care prepara de la deschidere si pana in zilele noastre doar doua retete traditionale: Margherita si Marinara.

In iulie, un sejur de 5 nopti, la 3 stele, cu mic dejun inclus costa 145 euro (fara transport). Cu avionul inclus, acelasi sejur ajunge la un pret de 275 euro. Operatorii cu tarife scazute Blue Air si Wizz Air au zboruri directe din Romania spre Napoli.

Oferte agentii

169 euro
de persoana, 3 nopti cazare la 3*, mic dejun, transport cu avionul inclus - Globe Travel

270 euro de persoana, 3 nopti cazare la 4*, mic dejun, transport cu avionul inclus - Stefan Tours

693 euro de persoana, circuit Napoli si Sicilia, 6 nopti de cazare in hoteluri de 3* si 4*, 1 noapte cazare pe ferry-boat, transport cu avionul inclus - TravelBiz

Venetia

VenetiaAmplasata in laguna sarata a Marii Adriatice, pe aproape 5 km de pamant, Venetia se intinde pe mai mult de 100 de insulite.

Principala cale pe apa este Canal Grande, care serpuieste din Piata San Marco spre marginea orasului. De-a lungul Marelui Canal se gasesc unele dintre cele mai frumoase palate din Europa, ridicate de bogatii negustori venetieni.

Principalele atractii ale orasului le constituie, pe langa Canal Grande, Piata si Basilica San Marco, Palatul Dogilor, Puntea Suspinelor, Ponte Rialto, cartierele centrului istoric: Castello, Cannaregio, San Polo, Santa Croce, Dorsoduro, cu nenumaratele comori arhitectonice, artistice si culturale.

In iulie, o vacanta de 5 nopti, la 3 stele, cu mic dejun inclus costa 220 euro – fara transport. In august, o vacanta de 5 nopti, la 4 stele, cu mic dejun inclus costa 420 euro, fara transport. Companiile aeriene Carpatair si Wizz Air opereaza zboruri directe pe ruta Bucuresti – Venetia.

Oferte agentii

195 euro
de persoana, 3 nopti de cazare la hotel de 3*, mic dejun, transport cu avionul inclus - Rom Travel

219 euro de persoana, 2 nopti cazare la hotel de 4*, mic dejun, transport cu avionul inclus - Marshal Turism

255 euro, cazare 3 nopti la hotel de 3*, mic dejun, transport cu avionul inclus - Istros Travel



Rimini

RiminiCu o lunga traditie turistica, Rimini ramane una dintre destinatiile preferate de italieni si de foarte multi europeni in sezonul estival.

Amplasat pe tarmul Marii Adriatice, la rascrucea unor importante cai de comunicatie, Rimini isi datoreaza faima pentru frumusetile naturale, vestigiile istorice, patrimoniul arhitectural, cultural si gastronomic.

Orasul dispune de 15 km de litoral, cu plaje largi (40-200 m). Turistii beneficiaza de peste 1.300 de hoteluri si pensiuni cu aproape 53.000 de locuri de cazare.

In iulie, pretul unui sejur de 2 nopti, la 3 stele, cu mic dejun inclus costa 180 de euro – fara transport. La patru stele, acelasi sejur costa 280 de euro. Cu transportul inclus (avion), tarifele incep de la 370-400 de euro.

Oferte agentii

145 euro
de persoana, cazare 7 nopti la 2*, mic dejun, fara transport inclus - Royal Travel

299 euro de persoana, cazare 7 nopti la 3*, demipensiune, transport cu autocarul inclus - Sana Center

Lido di Jesolo

Lido di JesoloDedicat exclusiv turismului (in special famiilor cu copii), Lido di Jesolo este total diferit fata de celelalte orase ale Italiei.

Privelistile, imprejurimile, magazinele si serviciile, toate sunt create pentru atragerea turistilor, pe care il introduce intr-o atmosfera de club de vacanta.

In iunie, un sejur de 7 nopti, la 3 stele, cu demipensiune, costa intre 230 si 300 de euro, fara transport inclus. In iulie, o vacanta de 7 nopti, la 4 stele, cu mic dejun si transport cu avionul inclus costa intre 490 si 530 euro.

Un sejur de 7 nopti, la 3 stele cu demipensiune, fara transport inclus, costa, in august, intre 440 si 620 euro.

Oferte agentii

462 euro
de persoana, 7 nopti cazare la 3*+, all inclusive, transport cu avionul inclus - Demian Travel

270 euro de persoana, 7 nopti cazare la 3*, mic dejun, fara transport inclus - Royal Travel

Florenta

FlorentaFlorenta, strabatuta de raul Arno, este capitala Toscanei. A fost supranumita Atena Italiei pentru importanta sa culturala si mai ales pentru bogata sa mostenire renascentista.

In iulie, un sejur de 2 nopti, la 3 stele cu mic dejun si transport cu avionul inclus costa 150 de euro. Tot in iulie, 5 nopti la 4 stele cu mic dejun si transport cu avionul inclus costa 450 euro.

Liniile aerine Blue Air si Carpatiar opereaza zboruri directe spre Florenta.

Oferte agentii

149 euro
de persoana, 3 nopti cazare la hotel de 3*, mic dejun, transport cu avionul inclus - Smart Tours

449 euro de persoana, 5 nopti cazare la hotel de 4*, mic dejun, transport cu avionul inclus - Klasstour