Destinatia preferata

Destinatia preferataTimisoara: “Priviti in jur si iubiti acest oras!” - Else von Schuster

2. Trei motive pentru care ar trebui sa mergem in Timisoara...

- orasul este denumit “mica Viena” - denumire unanim acceptata de secole datorita stilului architectonic al cladirilor si a faptului ca inca din anii 1700 - dupa cucerirea orasului de catre Printul Eugeniu de Savoya - in oras s-au stabilit functionari si meseriasi germani care impreuna cu garnizoana militara au imprimat vietii orasului trasaturi germane, trasaturi care persista si astazi;

- orasul in care s-a aprins flacara Revolutiei din 1989;

- “orasul premierelor” : 1897 - primul oficiu telegrafic; 1857 - primul iluminat stradal; 1899 - primul tramvai electric; 1735-1737 - a fost construita prima farmacie si primul spital civic, cu 24 de ani inaintea Spitalului Universal de la Viena (Allgemeines Krankenhouse), primul canal navigabil pe raul Bega


Cea mai buna perioada in care putem vizita Timisoara

Cea mai buna perioada in care putem vizita TimisoaraTimisoara isi pune in evidenta cel mai bine valoarea in sezonul primavara-vara: primavara, cand pot fi admirate minunatele alei de magnolia de pe malul Begai, dar si numeroasele parcuri ale orasului bine ingrijite si cu vegetatie in floare (“orasul trandafirilor”); vara, numeroase festivaluri in aer liber.

In ultimii ani, in pasajul pietonal dintre Catedrala Mitropolitana si Opera Romana are loc Targul de Craciun - eveniment asemanator celui de la Viena.

4. Top 3 must see...

- Catedrala Mitropolitana - situata in centrul istoric al orasului, impresionanta prin maretia si grandoarea ei, cat si prin tigla smaltuita si mozaicata, construita intre anii 1936-1940 dupa planul arhitectului Ioan Troianescu.

- cladirea Operei Romane si a Teatrului National, cladire ridicata pe 1600 piloni uriasi de lemn datorita terenului mlastinos pe care se afla intregul oras, la care se ajunge traversand zona pietonala din centrul orasului, zona in care se poate admira Monumentul Lupoaicei cu Remus si Romulus, simbol al genezei Romei si implicit al poporului roman;

- Piata Unirii plina de cladiri cu arhitectura specifica este locul unde se ridica falnic Palatul Baroc sau Palatul Vechii Prefecturi, resedinta guvernatorului civil in perioada Imperiului, in prezent aici se afla Muzeul de Arta. In centrul Pietei Unirii troneaza statuia “Sfanta Treime” monument realizat in stil baroc la Viena in amintirea dezastrului produs de “marea ciuma”. In toata aceasta piateta cladirile impresionante sunt marcate de influenta stilului vienez.

Sursa foto: Timisoara.ro

Cel mai bun restaurant/local/bar din locul respectiv

Cel mai bun restaurant/local/bar din locul respectivVechiul restaurant Lido aflat in pasajul pietonal dintre Catedrala Mitropolitana si Opera Romana.

6. Felul de mancare traditional care v-a placut cel mai mult...

Clatitele banatene.

Cea mai placuta amintire din Timisoara

Cea mai placuta amintire din TimisoaraDomul Catolic din Piata Unirii.

8. V-ati muta in Timisoara?

Da. Frumusetea si grandoarea cladirilor marcheaza o arhitectura specifica vechiului Imperiu, ceea ce ma face sa ma simt “acasa”.

Cum caracterizati localnicii

Cum caracterizati localniciiTimisoara este un oras cosmopolit si datorita populatiei eterogene stabilita pe aceste meleaguri mult mai deschisa dintotdeauna spre cultura si mentalitatea occidentala.

10. Recomandari de suveniruri...

machete si suveniruri infatisand cele doua edificii impresionante: Catedrala Mitropolitana si Opera Romana

11. Cea mai importanta recomandare pentru Timisoara, pe care nu o gasim intr-un ghid turistic?

O seara linistita in compania unor localnici la ei acasa.