Destinatia preferata...

Destinatia preferata...Destinatii preferate, pot spune ca am multe, insa, la inima, cu siguranta este Pensiunea Valea Argintilor, aflata in satul Simon, la 6 kilometri de Bran. De la Bucuresti pana acolo sunt 190 de kilometri. Cu gandul ca ma duc acolo, uit de drum, de timp sau spatiu. Pur si simplu, bucuria ca o sa ajung, ma face sa plutesc.

2. Trei motive pentru care ar trebui sa mergem acolo...

Cred ca doar trei motive cantaresc sufiecient incat sa faca pe oricine sa simta ca se afla in paradis odata ajuns la Valea Argintilor:

• este o liniste desavarsita – se mai aude padurea fosnind – o placere de altfel
• mancarea este eco – tot ceea ce se pregateste acolo este proaspat, nimic din comert, animale hranite direct din natura
• natura virgina: da, este o zona neatinsa de om, si sper sa ramana asa o vesnicie

Top 3 must see

Top 3 must see• Castelul Bran;
• Cetatea Rasnovului si Pestera Dambovicioara.
• Schitul Bran, aflat foarte aproape de pensiunea

4. Cea mai buna perioada in care putem vizita locul

Cea mai buna perioada ar fi atunci cand avem concediu sau 2 – 3 zile libere. Acolo nu conteaza ca e vara sau iarna. In orice anotimp este aer curat, peisajul de vis care trece de la verdele crud al primaverii, spre cel sanatos al verii si merge pana la diverse nuante de maron in toamna, care, incet incet, sunt acoperite de neaua iernii.

Cel mai bun restaurant/local/bar

Cel mai bun restaurant/local/barPentru ca spuneam ceva mai devreme despre mancarea sanatoasa, eco, de acolo, cel mai bine se mananca chiar la pensiune, la Valea Argintilor.

6. Felul de mancare traditional care v-a placut cel mai mult

Doar daca ma gandesc la un bulz ardelensc si imi vine sa ma urc in masina sa mananc unul. Ar mai fi un mic dejun extraordinar cu preparate traditionale sau branzeturile specifice zonei Bran.

Cea mai placuta amintire

Cea mai placuta amintireCea mai placuta amintire, daca e sa dau timpul inapoi, cred ca ar fi momentul in care am cumparat acolo, in 2006; aici ar fi foarte multe de povestit, nu e timp pe cate am eu de spus. Si, an de an, alte si alte amintiri placute sau peripetii.

8. V-ati muta acolo?


De mutat.. m-am si mutat ... cu gandul (rade). Cand am un pic de timp, o zbughesc catre Bran. Inca nu ma pot muta.. nu ma lasa afacerile din Bucuresti, dar, sper sa nu mai dureze mult pana ce fiica mea, Jaqueline, va prelua afacerile familiei. Atunci da, raspicat, m-as muta acolo!



Cum caracterizati localnicii

Cum caracterizati localnicii9.Localnicii sunt oameni simpli si muncitori, fiecare isi vede de treaba lui, de gospodaria lui si nu ezita sa ne ajute daca avem nevoie la o adica. Ca si in alte tari, ca asa e intrebarea, sunt oameni si oameni, ca peste tot in lume.

10. Recomandari de suveniruri

Cat despre suveniruri, se poate cumpara din zona Bran mai tot ce este specific locului: ceramica, covorase, manusi, caciuli si botosei din blana de oaie, obiecte din lemn, fete de masa brodate manual. E bine sa mergeti sa vedeti chiar dumneavoastra.

11. Cea mai importanta recomandare

11. Cea mai importanta recomandareAr fi fost secret... dar daca ma intrebati.. va raspund: este vorba despre apa minerala - naturala captata de la 7 izvoare din zona, si care curge la Pensiunea Valea Argintilor. E curata ca lacrima si sanatoasa. Si nu cred ca exista in Romania, asa in incheiere, sa va spun, un animal mai rar: o lama, pe ”nume de scena” Lorenzo.