6 / 7

Promulgarea legii de aprobare a cresterilor salariale in educatie si sanatate

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, la jumatatea lunii decembrie, ca a promulgat legea de aprobare a OUG 20/2016, prin care sunt marite cu 15% salariile in educatie si sanatate, iar aceasta va intra in vigoare la inceputul anului 2017.


Curtea Constitutionala a decis cu cateva zile inainte ca Legea de aprobare a OUG 20/2016, prin care Parlamentul a majorat salariile din educatie si din sanatate. Legea de aprobare a OUG 20/2016 a fost atacata la CCR de catre Guvern si PNL, cele doua sesizari fiind conexate de judecatorii constitutionali.


Premierul Dacian Ciolos a anuntat pe 8 noiembrie ca Guvernul contesta la Curtea Constitutionala legea prin care se fac majorari de salarii in sanatate si educatie. Ciolos a acuzat ca modificarile aduse OUG 20 in Parlament s-au facut intr-o abordare populista, electorala a politicii salariale, fara o analiza si fara o dezbatere solida, care risca din nou sa puna orice guvern va veni in imposibilitatea de a adopta o lege a salarizarii unitare, care sa rezolve problema inechitatilor din sistemul public. El a subliniat ca solicitarea de control de constitutionalitate vizeaza legea de aprobare a Ordonantei, astfel ca, orice decide Curtea, OUG ramane in vigoare si se aplica.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri