1 / 4

Crestere economica de 1% in 2010

Romania ar putea inregistra o crestere economica de 1% in 2010, timp in care rata inflatiei va cobori la 4%, de la 4,7% cat era la finalul lui 2009.

“In 2010, stabilitatea macroeconomica va continua sa fie foarte dependenta de performanta guvernamentala si de capacitatea acestuia de a respecta acordurile cu structurile internationale; odata cu aprobarea bugetului se asteapta disbursarea transelorb 3 si 4 din acordul cu FMI. Aceasta injectie de lichiditati va asigura pe termen scurt stabilitate financiara pe piata interna si va proteja moneda nationala”, a declarat Cristian Ionescu (foto), director general al Coface in Romania, Bulgaria si Slovacia.

Supraincalzirea economiei romanesti din ultimii ani a condus la o corectie puternica a Produsului Intern Brut in 2009, insa estimarile analistilor arata ca scaderea s-a atenuat in ultimul trimestru al anului trecut.

“Economia ar putea inregistra o revenire modesta, cu o crestere aproximativa de 1%, principalele motoare de crestere pe termen scurt vor fi exportul si productia industriala. Pe de alta parte, consumul privat si increderea consumatorilor interni vor ramane la un nivel redus, in conditiile in care este de asteptat ca rata somajului sa continue sa creasca”, a explicat Cristian Ionescu.

Citeste si Top 10 estimari privind economia Romaniei in 2010.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri