5 / 6

Dosarul Microsoft 2: Cei trei spagari care au luat mita 16 mil. euro

Dorin Cocos, om de afaceri, Gheorghe Stefan, primar al municipiului Piatra Neamt, si Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicatiilor, ar fi primit spagi de cateva milioane de euro pentru interventia in procesul de prelungire a contractului cu licente Microsoft. Astfel, acestia au pretins spagi dupa cum urmeaza: Gabriel Sandu - 2,7 milioane euro si 1,8 milioane euro, Gheorghe Stefan - 4 milioane euro si Dorin Cocos - 9 milioane euro, pentru a asigura finalizarea contractului dintre Ministerul Comunicatiilor si Fujitsu Siemens Computers.


"In primavara anului 2009, a avut loc o intrevedere intre Cocos Dorin, Gheorghe Stefan, Sandu Gabriel – ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale si alte persoane. In cadrul acestei intalniri au fost discutate chestiuni generale legate de posibilitatile pe care le avea Ministerul Comunicatiilor la finalizarea contractului cu Fujitsu Siemens Computers pentru asigurarea in continuare a licentelor necesare: exercitarea dreptului de cumparare sau incheierea unui nou contract de inchiriere. In cursul procedurii de achizitie, pentru a sigura asocierii avand ca lider D-CON.NET AG atribuirea contractului, Cocos Dorin a pretins de la de la o persoana implicata in cauza, foloase necuvenite pentru el, pentru Gheorghe Stefan si pentru Gabriel Sandu", se arata in rechizitoriul DNA.


Cei trei au fost plasati in arest preventiv pe 29 octombrie, pentru o perioada de 30 de zile.


Dorin Cocos este acuzat ca ar fi primit si o spaga de 10 milioane de euro in dosarul in care este arestat fosta sefa DIICOT, Alina Bica, pentru a interveni pentru Gheorghe Stelian, inculpat in dosar. Astfel, Cocos trebuia sa intervina la Sergiu Diamatu, de la ANRP, pentru a solutiona dosarul in care Stelian a cerut despagubiri pentru un teren de 13 hectare, supraevaluat cu 61 milioane de euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri