1 / 4

De la agent la vicepresedinte

Horatiu Florescu s-a alaturat echipei Colliers in urma cu zece ani, lucrand ca agent in cadrul departamentului de rezidential, pentru un salariu de aproximativ 1.000 de dolari, iar dupa aproape un an, s-a mutat la departamentul de birouri.

„Primul meu job a fost intr-o firma de papetarie, unde lucram tot pe partea de vanzari. In brokerajul imobiliar insa, cred ca birourile reprezinta elita: oamenii cu care vorbesti sunt tot timpul din categoria top management si te raportezi la alte niveluri”, a declarat vicepresedintele Colliers.

Florescu crede ca un bun broker trebuie in primul rand sa aiba rabdare sa invete si sa cunoasca piata. El poate invata de la colegii sai, luand ce este mai bun de la fiecare si incercand sa faca din el o „masina perfecta”.

„Fiind o industrie noua, sunt foarte multi tineri. Pericolul cel mare pentru un broker bun este ca, dupa un an de zile, un junior sa faca un deal mare si sa sa isi piarda capul. Daca iti pierzi capul, automat nu mai ai rabdare sa inveti”, a adaugat acesta.

In Bucuresti, Florescu reprezinta companiile IBM, HP, Microsoft si Oracle. Daca adunam spatiile inchiriate, sunt aproximativ 60 - 70.000 mp. Pe langa acestea, in 2006, a mutat Deloitte, in 2007, a urmat Ernst&Young, iar in acest an, PricewaterhouseCoopers.

„Un broker incepe sa produca bani dupa trei-patru ani, cand incepe sa cunoasca piata cat si sa-si dezvolte relatiile personale. Un broker bun, poate castiga intre 5.000 si 10.000 euro pe luna, in timp ce unul foarte bun, castiga mai mult de 10.000 pe luna”, a afirmat Florescu.

Obiectivul pentru anul 2008 ramane mentinerea titlului de numarul unu mondial in reteaua Colliers, chiar daca acest lucru inseamna un program de 14-16 ore pe zi si weekenduri lipsa.

„In ultimii sapte ani, am fost tot timpul numarul unu in regiune: in 2006, am fost numarul doi mondial, iar in 2007, am fost numarul unu mondial. Cel mai mult imi place atunci cand colegii mei de breasla au o intelegere semnata la nivel regional sau mondial cu un anumit client, eu lucrez pentru proprietar la inceput , ne asezam la masa si urmatoarea tranzactie o fac cu mine. Este o adevarata provocare: HP a facut asa, Microsoft, de asemenea”, a spus Horatiu Florescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri