1 / 6

Nevoiasii

Studiul masoara indexul de fericire ca indicator compozit ce are la baza evaluarea gradului de satisfactie general a vietii, evaluarea nivelului fericirii si scala Cantril Self-Anchoring.

Indexul de fericire are valori cuprinse intre 0 si 100 (unde 0 inseamna total nefericit si 100 extrem de fericit), ce caracterizeaza din punct de vedere cantitativ nivelul mediu de fericire al unei persoane/grup de persoane.

Astfel, categoria Nevoiasii reprezinta segmentul cu cel mai scazut index de fericire (44,4 pe o scala de la 1 la 100) si cuprinde 20.3% din populatie, majoritatea singuri/fara partener (necasatorit/ divortat/ separat/ vaduv). Portretul romanului nefericit presupune pe langa profilul demografic un venit sub 1.400 de lei, o sanatate precara si lipsa sensului in viata. Marimea gospodariei este mai mica de 3 persoane, cei mai multi avand un singur membru in gospodarie.

Ei sunt in mare parte angajati si casnice, cu probabilitate mare de a intarzia platile catre creditori si cand au bani in plus inclina sa-i cheltuiasca pe bunuri materiale. Munceste din greu pentru a-si acoperi cosul zilnic si se simte adesea singur. Lipsa interactiunii sociale si a realizarilor profesionale au dus la pierderea energiei si increderii in sine ce actioneaza in detrimentul fericirii.

PUNCTE FORTE: -
BARIERE: Relatii personale, Sanatate, Timp liber, Comunitate

Sursa foto: freedigitalphotos.net


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri