Aproape 300.000 mp de spatii de retail livrati in Romania
Vara lui 2009, cea mai grea perioada
Primele esecuri
Ce au invatat jucatorii de pe piata de retail
1 / 6

Aproape 300.000 mp de spatii de retail livrati in Romania

Ultimul an a adus aproximativ 191.200 mp de spatii noi amplasate in centre comerciale din Bucuresti si 103.300 mp de spatii situate in complexuri din tara, potrivit datelor furnizate de compania de consultanta imobiliara The Advisers, afiliata grupului britanic Knight Frank.

Pe piata centrelor comerciale din Bucuresti au aparut Liberty Center, Fashion House Outlet Center, Militari Shopping Center, Grand Arena, in timp ce Plaza Romania a fost extins cu o suprafata de 6.000 mp inchiriabili.

In ceea ce priveste restul tarii, GTC a deschis doua centre comerciale: Galleria Suceava si Galleria Piatra Neamt; Omilos a deschis prima faza a proiectului Era Shopping Center Oradea; Iulius Mall Timisoara aproape si-a dublat suprafata adaugand branduri noi precum Auchan, Zara, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius, Starbucks; iar Deva Mall a fost inaugurat in decembrie 2008.

Lansarea acestor proiecte a marcat cateva premiere in ceea ce priveste unitatile deschise de retaileri pe piata: primul C&A din Romania deschis in Militari Shopping Center, primul Hervis din Bucuresti deschis in Liberty Center, primele magazine New Yorker si Deichmann din Bucuresti deschise in Militari Shopping Center, in timp ce Gap a deschis primele unitati din Romania in Baneasa Shopping City si Plaza Romania. In plus, Baneasa Shopping City a deschis la mijlocul anului primul cinema in aer liber”, a explicat, pentru Wall-Street, Monica Barbu (foto), vicepresedintele The Advisers si coordonatorul departamentului de retail al companiei.

O schimbare de trend, subliniaza specialistul The Advisers, a fost si pentru grupul spaniol Inditex, proprietarul lantului de magazine Zara, care a deschis primul sau magazin in Bucuresti Mall, precum si prima sa unitate stradala la parterul Unirea Shopping Center.

Nu in ultimul rand, au mai fost realizate cateva tranzactii semnificative in cadrul centrelor comerciale deja existente din tara. Astfel, New Yorker si C&A au intrat in Aurora Shopping Mall Buzau, Diverta a preluat Libri din cadrul Polus Cluj, Carrefour a intrat in Bega Shopping Center din Timisoara, precum si in 3 centre Winmarkt, iar Hornbach a deschis primul magazin din afara Bucurestiului, la Brasov.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri