2 / 7

Istoria Audi

AUDI AG se bucura de o istorie si o traditie remarcanta. Inainte de finele secolului al 19-lea, August Horch a infiintat la Köln o firma cunoscuta sub numele de Horch & Cie. Motorwagen Werke. In 1902, a mutat-o la Zwickau in Saxonia, iar in 1904 firma a fost reorganizata in societate pe actiuni.

In 1909, in urma unui conflict cu membrii consiliilor de administratie si de supervizare, August Horch a parasit firma si, cateva saptamani mai tarziu, a infiintat o a doua firma constructoare de automobile, tot in Zwickau. De vreme ce nu-si putea folosi numele deoarece era marca inregistrata, a ales traducerea sa in latina: cuvantul german “Horch!” (care inseamna “Asculta”) a devenit “Audi”.

Constructia de automobile a inceput la scara restransa, conform principiului de baza al lui Horch de a construi doar “automobile bune si rezistente”, insa dupa numai cativa ani Audi a devenit deja una dintre cele mai cunoscute marci germane de automobile. S-a bucurat de succes in cadrul curselor automobilistice inca de la inceput.

Victoriile repurtate la Raliurile alpine austriece organizate intre 1911 si 1914 au facut cunoscut numele Audi pe scena internationala. Modelul Audi tip C 14/35 PS a obtinut un succes rasunator fiind denumit “Invingatorul alpin”.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri