12 Octombrie 2011

Uzina Mecanica Dacia a fabricat 2 mil. de cutii de viteze



Uzina Mecanica si Sasiuri Dacia (UMCD) a produs doua milioane de cutii de viteze JH in cei zece ani de la lansarea acestui tip de produs, a anuntat marti constructorul auto, informeaza Mediafax.

Unitatea cu numarul 2.000.000 a fost produsa luni, se arata intr-un comunicat Dacia. Cutia de viteze de tip JH3*057 va echipa un vehicul Logan fabricat in uzina Renault Pars din Iran.

In prezent, pe linia de asamblare a cutiilor de viteze JH lucreaza 50 de operatori si se produc 20 referinte de cutii. Capacitatea liniei de instalare este de 860 cutii de viteze/echipa.

Cutiile asamblate in UMCD sunt livrate catre Uzina Vehicule Dacia si uzinele Renault din Rusia, Maroc, Iran, India, Africa de Sud, Columbia.

In cadrul UMCD este fabricata si cutia de viteze TL, care echipeaza diverse modele Renault (Clio, Modus, Kangoo, Mégane, Scénic, Laguna), modele Nissan (Tiida, Sentra, Versa, Latio, Livia, Note, Qashqai) si Dacia Duster. Aceasta este o cutie manuala de ultima generatie si este prima cutie de viteze comuna a Aliantei Renault-Nissan.

Uzina este cea de a doua unitate mecanica din grupul Renault la nivel mondial, fiind organizata in sase departamente de fabricatie - Motoare, Cutii de viteze J, Cutii de viteze TL, Aluminiu, Sudura/Presaj, Asamblaj/Cataforeza/Uzinaj).



Citeste si