7 Mai 2015

Probleme pentru Uber? Parlamentul a votat legea care spune NU aplicatiei



Deputatii au adoptat proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 38/ 2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, in urma a 298 voturi pentru, 2 impotriva, 16 abtineri, ceea ce inseamna ca romanii care fac Uber au nevoie de autorizatie de taxi.

Prin completarea Legii nr.38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, persoanele fizice si juridice care efectueaza transport public de persoane cu un autoturism fara respectarea prevederilor art.7 din lege vor fi sanctionate contraventional.

Uber, aplicatia mobila ce face din soferi taximetristi amatori, a intrat in februarie anul acesta oficial pe piata locala prin aplicatia Uberx, acoperind in prima faza zonele centrale din Bucuresti. Soferii pot sa se inscrie in aplicatie si, dupa un test prealabil, sa devina “taximetristi in toata regula”.

UberX este o platforma tehnologica ce conecteaza in timp real pasagerii cu soferii, oferindu-le posibilitatea sa calatoreasca in siguranta la un cost redus – totul printr-o singura aplicatie. Aplicatia Uber este disponibila pentru smartphone (iOS si Android). Pasagerii trebuie doar sa isi descarce aplicatia, sa isi creeze un cont si apoi, apasand un singur buton, sa porneasca la drum.

Uber, aplicatia pentru smartphone care face legatura intre pasageri si cel mai apropiat sofer dispus sa-si ofere serviciile contra cost, a fost interzisa in Germania, dupa ce instantele judecatoresti au constatat incalcarea normelor privind transportul de persoane, relateaza Financial Times. "Legea pentru transportul pasagerilor reglementeaza protectia soferilor si a clientilor. Aceasta reglementare nu poate sa nu fie luata in considerare de catre o companie, oricat de neoliberala ar fi aceasta", a declarat presedintele asociatiei Taxi Deutschland, Dieter Schlenker. Totodata, el a acuzat Uber ca afiseaza imaginea unui start-up si a unui "salvator al economiei", desi opereaza miliarde de euro cash, fonduri obtinute de la mari companii precum Google sau Goldman Sachs.

Sursa foto: Uber.com



Citeste si