8 Octombrie 2015

Topul celor mai ridicole dotari pentru masinile de lux



Pentru majoritatea persoanelor masina personala reprezinta doar un mijloc de transport cu ajutorul caruia se deplaseaza in viata de zi cu zi, insa pentru cei cu adevarat pasionati de autoturisme si pentru care banii nu reprezinta o problema, producatorii auto de lux lanseaza dotari din ce in ce mai sofisticate sau, uneori, mai… ridicole.

Plafonul cu "stele" al Rolls Royce

Pentru 12.000 de dolari in plus, cumparatorii unui Rolls Royce Phantom Drophead isi pot dota masina cu propria “constelatie”, scrie TheRichest.com. La interior, plafonul modelului Rolls Royce este echipat cu peste 1.600 de lumini din fibra optica ce pot aduce aminte pasagerilor de cerul plin de stele al unei nopti de vara. Pentru cei care vor chiar mai mult decat atat, firma ofera cumparatorilor optiunea de a avea reprezentata o anumita constelatie, desigur, pentru o suma putin mai mare fata de pretul standard.

Foto: Compania


Functia "de Gentleman" a BMW Seria 7

Anumite modele BMW Seria 7 sunt dotate cu o optiune de lux, cunoscuta sub denumirea de “The Gentleman Function”. Puteti sa luati o pauza de cateva secunde pentru a va gandi ce ar putea sa faca o asemenea functie: este servit soferul cu o sticla de whiskey din torpedou? Sau poate cu un trabuc?

Foto: Compania, jalopnik.com


Grilele de ventilatie din piele ale Porsche

Pe langa obisnuitele scaune din piele, Porsche ofera cumparatorilor optiunea de a avea acelasi material si in cazul oglinzilor si al board-ului, zone adesea atinse de sofer. Compania nu s-a oprit insa aici si a oferit soferilor chiar si optiunea de a avea grilele de ventilatie imbracate in piele, asta desigur pentru ca aerul conditionat care patrunde in masina sa aiba “miros” de lux.

Foto: Compania


Maybach cu insertii de granit

Avand in vedere ca un Maybach poate costa mai mult decat o casa, Mercedes-Benz s-a gandit ca nu ar fi o idee rea sa ofere clientilor instariti optiunea de a plati cel putin 43.000 de euro pentru a avea insertii de granit in interiorul masinii.

Foto: ealuxe.com


Sistemul odorizant al Mercedes-Benz S550 Coupe

Satul de “braduleti” sau odorizantele clasice pentru masina? Mercedes a venit cu solutia: modelul Mercedes-Benz S550 Coupe este dotat cu un sistem odorizant, care, prin intermediul computerului de bord, poate fi programat sa emita un anumit miros, la un anumit interval de timp si in anumite cantitati.

Foto: Compania


Casetofonul Toyota Century

Toyota Century, o limuzina de lux a producatorului japonez, duce la extrem notiunea de “clasic”: daca masinile din ziua de astazi vin dotate cu un player la care poate fi conectat stick-ul USB, sau in cel mai rau caz cu un CD player, cumparatorii Toyota Century pot plati in plus pentru a avea masina dotata cu un… casetofon.


Jaguar XF si schimbatorul de viteze retractabil

Multe dotari ale autoturismelor nu sunt facute pentru a oferi o functie practica, ci doar pentru aparente. Schimbatorul de viteze retractabil al Jaguar XF este exemplul perfect, acesta “iesind”din consola doar atunci cand soferul se urca in masina si “disparand” ca prin minune atunci cand acesta paraseste vehiculul.

Foto: Compania




Citeste si