6 Iunie 2016

Peugeot dezvaluie noul SUV 3008 inainte de lansarea de la Paris



Peugeot va lansa a doua generatie a SUV-ului 3008, model de segment C, la Salonul Auto de la Paris, urmand ca in octombrie sa ajunga in showroom-urile marcii.

Prima generatie Peugeot 3008 a fost lansata in 2009. Modelul este fabricat in Franta, la uzinele din Sochaux, iar fabricile franceze Trémery si Douvrin furnizeaza motorizarea.

Motorizarile pe benzina ale noului Peugeot 3008 sunt 1.2 l PureTech 130 CP, 1.6 l THP 165 CP, iar cele diesel sunt 1.6 l BlueHDi 100 CP, 120 CP, 2.0 l BlueHDi 150 CP, 180 CP.

Noul Peugeot 3008 iese in evidenta prin grila frontala verticala; capota plana; spatii de protectie (accesorii ale barelor de protectie, pasaje de roti, protectie la baza portierelor); roti late; garda la sol inalta; bare de plafon finisate.

Sisteme de asistenta Peugeot 3008

Printre sistemele de care dispune 3008 sunt franare de urgenta (Active Safety Brake) si avertizare in caz de coliziune (Distance Alert); avertizare pentru banda de plecare (Active lane departure warning); sistemul de avertizare al conducatorului auto (Driver Attention Warning); sistemul adaptativ pentru faza lunga (Automatic adaptive headlamp main beam); sistemul de recunoastere a semnelor de circulatie cu functia Recomandari (Speed Limit recognition and recommendation); autopilotul (Adaptive Cruise Control) cu functia Stop (la cutiile de viteza automate); sistemul de monitorizare a punctului mort (Active Blind-spot Monitoring).

In mediu urban, conducatorul auto primeste, de asemenea, asistenta in timpul anumitor manevre, de la sistemele Visio Park (vizibilitate totala 360°) si Park Assist.

Ca accesorii optionale pentru noul Peugeot 3008, francezii au un scooter electric pliant e-Kick realizat de Micro si o bicicleta electrica plianta e-Bike dezvoltata de Peugeot.

Portbagajul este prevazut cu un spatiu de depozitare special pentru a oferi e-Kick-ului sau e-Bike-ului un loc de fixare si de reincarcare a bateriilor in timpul deplasarii autovehiculului.



Citeste si