10 August 2017

Piata de leasing operational, avans de 7,5% in primele 6 luni



Piata de leasing operational a incheiat primul semestru depasind nivelul de 64.350 de unitati in administrare, ceea ce reprezinta un avans de 7.5% fata de finalul anului 2016.

In aceasta perioada au fost inmatriculate peste 9.200 autovehicule in leasing operational, ceea ce reprezinta o pondere de 17,5% din totalul de inmatriculari autoturisme si autoutilitare noi. Aceasta pondere a inregistrat o crestere de 9% fata de finalul primului trimestru.

„Primul semestru al anului 2017 confirma tendinta de consolidare a produsului de leasing operational full service ca o solutie inconturnabila de eficientizare a mobilitatii companiilor. Cresterea cu peste 30% fata de 2016 a ponderii inmatricularilor in leasing operational din totalul inmatricularilor de vehicule noi este o dovada in plus a notorietatii si atractivitatii acestei solutii,” a declarat Dan Boiangiu, presedinte ASLO.

Conform datelor centralizate de Asociatia Societatilor de Leasing Operational, in topul primelor 5 companii membre intra: LeasePlan Romania, ALD Automotive, Arval Service Lease Romania, Porsche Mobility si Unicredit Leasing Fleet Management.

Membrii asociatiei reprezinta peste 96% din total piata. Structura portofoliului (la nivel de asociatie) este alcatuita din servicii complete de leasing operational (finantare si management de flote) cu o cota de 76%, urmate de management de flote 15%, restul reprezentand leasing operational fara servicii de administrare.



Citeste si