10 Februarie 2020

Un producator auto vrea sa concedieze 15.000 de angajati, mult mai multi decat anuntase initial



Producatorul automobilelor marca Mercedes-Benz intentioneaza sa elimine 15.000 de locuri de munca la nivel mondial, un numar semnificativ mai mare decat estima initial, informeaza un articol publicat luni in cotidianul financiar german Handelsblatt, preluat de DPA.

In luna noiembrie a anului trecut, Daimler a anuntat in mod oficial ca va demara un plan de reducere a costurilor care se va traduce prin eliminarea a cel putin 10.000 de locuri de munca la nivel mondial pana in 2022, conform Agerpres.ro.

Potrivit Handelsblatt, directorul general de la Daimler, Ola Kallenius, vrea sa demareze o politica de austeritate mai drastica decat se estima initial si va da publicitatii, marti, noile sale planuri cu ocazia prezentarii rezultatelor pentru anul 2019.

De asemenea, Handelsblatt sustine ca grupul Daimler a decis sa renunte la unele modele, in special din familia S-Class, precum si la pick-up-ul X-Class, care a fost lansat in 2017, dar nu s-a ridicat la inaltimea asteptarilor.

Potrivit cifrelor preliminare anuntate deja, Daimler a realizat un profit operational de 5,6 miliarde euro in 2019, la jumatate fata de cifra din 2018. Insa aceasta cifra nu include costurile suplimentare provocate de scandalul diesel, care a izbucnit in urma cu trei saptamani. In aceste conditii, expertii sunt de parere ca programul de reducere a costurilor prezentate anterior nu va fi suficient.

Ola Kallenius, cel care in luna mai a anului trecut a preluat postul de CEO al Daimler de la Dieter Zetsche, a anuntat mai multe revizuiri de profit. Chiar daca vanzarile de autoturisme marca Mercedes-Benz au atins un nou nivel record in 2019, grupul Daimler se confrunta cu costuri semnificative pe fondul tranzitiei la electromobilitate.



Citeste si