25 Iunie 2020

Ce mașini în leasing cumpără românii



Românii se feresc de rate când vor să își cumpere o mașină nouă. Numărul brandurilor auto unde ponderea vânzărilor în leasing este de peste 50% din volume a scăzut simțitor anul acesta. Doar cinci mărci auto din 39 mai se bazează pe leasing pentru a atrage cumpărători. Din 31.800 de mașini noi vândute în primele patru luni 9.200 au fost în leasing, reprezentând 29% din totalul livrărilor.

Rolls Royce - 50%

Cum era și firesc, mașinile scumpe se vând, în general, în leasing sau se vindeau în trecut. În prezent, doar două dintre cele 4 exemplare Rolls-Royce au fost cumpărate în leasing, iar alte două au fost cumpărate cash. Un model Rolls-Royce costă de regulă peste 300.000 euro cu TVA.

Dacă vi se pare o cifră mică faptul că în România în primele 4 luni s-au vândut 4 exemplare, trebuie să știți că acest brand a vândut anul trecut la nivel global puțin peste 5.000 de mașini.


Alfa Romeo - 50%

Modelele italiene Alfa Romeo au fost mereu cumpărate de români în leasing. Însă, dacă în trecut procentul vânzărilor era undeva la 80-90% leasing versus 10% cash, acum a coborât la 50%.

În primele patru luni, 12 exemplare Alfa Romeo au fost achizionate în leasing, iar 12 unități au fost plătite cash. Modelele Alfa Romeo au prețuri de pornire de 22.000 euro cu TVA și pot depăși 90.000 euro în cazul SUV-ului Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio.


Tesla - 57%

Deși brandul auto american nu are o reprezentanță în România, românii cumpără din ce în ce mai multe mașini noi Tesla. Dealerii multimarca care vând modele Tesla noi acceptă și plata în rate. Astfel, 57% dintre mașinile Tesla înmatriculate în primele 4 luni au fost cumpărate în leasing.

Patru exemplare Tesla au fost luate în leasing, iar trei au fost plătite cash, în primele luni ale anului. Modelele Tesla noi costă în România de la 45.000 euro.


Ferrari - 67%

Brandul auto de lux Ferrari a avut șase clienți din România în primele patru luni. Dintre aceștia, patru au preferat să cumpere mașinile în leasing, iar doi au preferat plata cash. În procente, 67% din vânzări au fost în leasing și 33% cash.

Modelele Ferrari au în Romania un preț de peste 250.000 euro cu TVA. Pentru unele modele italiene, clienții așteaptă peste un an.


Porsche - 72%

Cei mai mulți clienți de modele Porsche vor să cumpere mașini noi în leasing. Raportul leasing versus cash pentru acest brand este de 72% la 28%.

În primele patru luni, românii au cumpărat 83 de exemplare în leasing și 32 de unități cash. În total, 115 mașini noi Porsche au ajuns pe străzile din Romania. Prețurile de pornire pentru modelele Porsche sunt de 60.000 euro cu TVA.




Citeste si