5 Februarie 2021

GoCab, aplicația românească prin care poți comanda taxi prin telefon, disponibilă la nivel național



GoCab, aplicație dedicată taximetriștilor și pasagerilor, care numără până în prezent peste 5.000 de șoferi de taxi parteneri în toată țara a devenit disponibilă în 19 orașe (București, Cluj-Napoca, Brașov, Oradea, Baia Mare, Craiova, Tulcea, Buzău, Iași, Sibiu, Arad, Timișoara, Deva, Reșita, Galați, Brăila, Alexandria, Giurgiu, Constanța).

Prin intermediul aplicației GoCab, pasagerii pot comanda online un taxi din orice oraș al țări. Prin aplicație, clienții pot alege modalitățile de plată: cu cardul direct în aplicație, cu cardul fizic, cash sau prin voucherele oferite gratuit de dezvoltatorii aplicației. În plus, toți șoferii sunt verificați, iar călătoriile sunt geo-urmărite pentru un plus de siguranță.

GoCab este o aplicație care are rolul de a conecta pasagerii cu șoferii autorizați de taxi, fie că aceștia activează în mod independent fie că sunt afiliați unui dispecerat.

Ninel Macarie, CEO al GoCab Software, spune că ca orice șofer de taxi autorizat din orice oraș din România poate deveni partener GoCab și va beneficia de o sesiune inițială de training privind funcționalitatea aplicației, iar după finalizarea acestei sesiuni, contul acestuia va fi activ si va putea beneficia de întreaga suită de beneficii pe care aplicația le oferă, printre care: preluare comenzi prin aplicație, decontarea directă a sumelor încasate de la clienți prin plata cu cardul sau prin voucher (direct in contul bancar/cardul indicat de șofer la înrolare). Ca o noutate, GoCab oferă gratuit posibilitatea dotării cu un dispozitiv POS, astfel încât clienții sa poată plăti și cu cardul – un pas firesc spre pentru industria taximetriei autohtone de a se alinia la cerințele clienților.

GoCab anunță o serie de promoții atât pentru șoferi cât și pentru clienți. Toți clienții primesc în momentul instalării aplicației (disponibilă atât in Google Play cât și în AppStore) un voucher de 15 lei, iar pentru șoferii care se înrolează în cadrul aplicației pachetul de bun venit este compus dintr-un abonament gratuit timp de 12 luni pentru utilizarea aplicației și posibilitatea de a achiziționa cu plata în rate cel mai modern taximetru disponibil pe piață, Equinox-P v2.

Acesta este un taximetru inteligent (acreditat și omologat) care incorporează toate instrumentele de care un șofer de taxi are nevoie pentru a-și desfășura activitatea: taximetru fiscal, navigator GPS, sistem de voce walky-talky (opțional), aplicație de șofer GoCab preinstalată. În plus, acest taximetru este dotat cu jurnal electronic (casă fiscală digitală), o dotare absolut necesara pentru orice șofer de taxi începând de la 1 ianuarie, odată cu decizia Guvernului de a elimina din Legea prevenirii, nerespectarea de către operatorii de taximetrie a obligației de dotare cu aparate fiscale cu jurnal electronic.

„Dacă adaugăm faptul că această cheltuială cu noile casa de marcat este integral deductibila din impozitul pe profit datorat, complementar cu faptul ca o comercializam în rate fără dobândă direct de la furnizor și fără nici un fel de procedura birocratică, putem spune ca șoferii nu vor resimții în nici un fel impactul acestei decizii a Guvernului” au mai adăugat reprezentații GoCab.

GoCab Software este compania care a dezvoltat aplicația a fost înființată în anul 2019, printr-o asociere intre BRK Financial Group și echipa de dezvoltare condusa de Ninel Macarie, care deține o expertiză de peste 15 ani în domeniul taximetriei.

“Estimam ca întreaga investiție va depăși 1,5 milioane de euro, bugetul fiind alocat atât în direcția dezvoltării informatice a aplicației, promovarea ei, fidelizarea clienților și subvenționarea utilizării aplicației de către șoferii parteneri și oferirea de suport gratuit pentru aceștia” a declarat Adrian Danciu, membru în consiliul de administrație al companiei. Acesta a mai adăugat că în prezent, pentru a veni și mai mult în ajutorul utilizatorilor, compania a montat Infochioșcurile GoCab, în aeroporturi, hoteluri și restaurante, iar clienții pot comanda cu ușurință un taxi folosind acest serviciu.



Citeste si