27 Octombrie 2021

Prețul motorinei atinge un nou record în România. Cât costă un plin la mașină



Prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 5.9%, comparativ cu luna trecută, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 17,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile. În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 8,7%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astazi cu 25,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În această perioadă, România se află pe locul al doilea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria, scrie peco-online.ro.

Sursa Foto: peco-online.ro

În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul trei între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria sau Malta.

Comparativ cu celelalte țări UE, România se clasează pe locul 17 la benzina fără taxe, ca fiind cea mai ieftină, după Austria, Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Finlanda, Franța, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Slovacia, Slovenia. Între timp, motorina fără taxe comercializată la noi este pe locul al nouălea în topul celor mai mici prețuri, după Bulgaria, Franța, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Malta și Slovenia.



Citeste si