8 Ianuarie 2022

Permise auto false, scoase pe bandă rulantă la Iași



O „fabrică” de permise auto false a fost descoperită de oamenii legii, la Iași. Unul dintre inițiatorii acestui întreg proces este un bărbat din Târgu Frumos, județul Iași.

Cei care doreau să intre în posesia unui permis auto fără să treacă prin cursurile și examenele de la școala de șoferi sau cei cu permisul suspendat, erau nevoiți să scoată din buzunare 1.000 de euro. Permisul auto era valabil pentru Republica Moldova, iar cel care a inițiat întreaga „fabrică” a oferit și permise de ședere în țara de peste Prut. Mai mult, inițiatorii avea planificate și acte suplimentare pregătite în eventualitatea în care polițiștii solicitau mai multe documente presupușilor conducători auto, notează adevarul.ro.

Unul dintre inițiatorii acestui serviciu a fost identificat de polițiști. Este vorba despre Vasile Radu, un bărbat din comuna Ion Neculce din județul Iași. Acesta a fost oprit de oamenii legii în 2020, moment când a prezentat un permis auto fals, înregistrat în Republica Moldova, pe numele său. În urma mai multor cercetări, polițiștii au descoperit că permisul era fals, iar inculpatul nu fusese nici măcar o data în Republica Moldova.



Citeste si