Autoturismul de serviciu nu trebuie privit diferit de maşina personală. Dacă angajatorul îţi pune la dispoziţie un vehicul, înseamnă că îţi este de folos pentru îndeplinirea sarcinilor de lucru. Aşadar, eşti direct interesat de buna lui funcţionare. Cu foarte mici excepţii, maşinile de serviciu parcurg un număr de kilometri peste medie, aşadar intervalul verificărilor şi reviziilor trebuie scurtat. Iată câteva reguli de care trebuie să ţii cont în întreţinerea lui.

Nu uita că maşina e imaginea firmei

Când participi la o întâlnire şi cobori din maşina de serviciu, ţine cont de faptul că automobilul nu te reprezintă doar pe tine, ci şi firma. Dacă este şi inscripţionat, cu atât mai mult. Din acest motiv, aspectul este esenţial. Asigură-te că maşina este tot timpul curată, atât în interior, pentru tine şi pasagerii tăi, cât şi la exterior, pentru toţi cei din jur. O maşină de serviciu inscripţionată este cel mai bun mijloc de a promova afacerea. Practic, este o reclamă mobilă. Totul se întoarce însă ca un bumerang atunci când circuli cu ea murdară, zgâriată sau lovită. Aspectul curat şi plăcut al maşinii îţi aduce un plus de încredere pentru întâlnirile la care participi.

Fă-i reviziile la timp

Indiferent că te ocupi personal sau aveţi un departament auto care gestionează relaţia cu service-urile pentru întreţinerea maşinii, trebuie să ţii cont de verificările periodice. Pe lângă inspecţia tehnică şi reviziile anuale/la parcurgerea unui anumit număr de kilometri, urmăreşte orice semnal cu privire la eventualele probleme. Un zgomot apărut în timpul deplasării sau un „martor“ aprins în bord sunt suficiente motive pentru a programa o diagnoză specializată. Având în vedere că parcurgi un număr mare de kilometri, alege produse de calitate în ceea ce priveşte carburantul, uleiul, filtrele, lichidele şi celelalte componente. Acestea au o durată de viaţă şi nişte caracteristici de performanţă net superioare alternativelor mai ieftine.

Păstrează o trusa de scule în portbagaj

Indiferent că eşti un mecanic priceput sau ştii doar să conduci maşina, o minimă trusă de scule nu trebuie să lipsească din portbagaj. Defecţiunile pot apărea oriunde şi în orice moment. Unele necesită reparații simple pe care le poţi realiza singur pentru a continua deplasarea. Pentru altele e nevoie de mai multă îndemânare, însă în ambele cazuri trebuie să ai la îndemână instrumentarul necesar. Un set cu şurubelniţe şi chei uzuale te poate ajuta să demontezi anumite componente pentru a remedia problemele. Problemele de natură electrică îţi pot împiedica deplasarea sau o pot complica atunci când sistemul de lumini îţi îngreunează vizibilitatea. Din acest motiv, este important să ai tot timpul un kit cu toate tipurile de becuri pentru maşina ta. În cazul unui scurtcircuit, problema se poate remedia pe loc cu ajutorul unui tub termocontractabil de calitate superioară de la Bramitech, pe care îl poţi aplica având la îndemână orice sursă de foc.

Fii mereu atent la aspectul general

O măsură de siguranţă pe care o poţi lua în ceea ce priveşte maşina de serviciu este să parchezi în acelaşi loc atât la birou, cât şi acasă. Astfel, vei putea observa apariţia unor eventuale pete sub maşină. În acest caz, dacă intervii mai rapid, pagubele rămân minime. Poţi identifica lichidul după culoare sau după zona în care s-a scurs. Dacă este doar un furtun crăpat, îl înlocuieşti simplu şi ieftin. Verifică periodic maşina de jur împrejur pentru a constata starea estetică şi tehnică, pornind de la anvelope. Dacă apar diferenţe de presiune sau de tocire a benzii de rulare de la o roată la alta, remediază-le cât mai repede.
Maşina de serviciu atrage după sine responsabilitatea întreţinerii acesteia. Măsurile sunt aceleaşi ca în cazul propriului automobil, cu singura diferenţă că numărul de kilometri va fi mai mare, aşadar toate reviziile trebuie raportate la acest grad de uzură în exploatare. Atenţie la imaginea pe care o ai în trafic şi la semnalele pe care ţi le oferă maşina cu privire la apariţia unor defecţiuni.

Sursa foto: pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri