5 Octombrie 2023

Plafonarea RCA, prelungită până la sfârșitul anului. Ciolacu: Este o decizie justificată



Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul va prelungi plafonarea tarifelor la poliţele RCA până la sfârşitul anului. "Aprobăm astăzi şi proiectul de hotărâre prin care prelungim până la finalul anului plafonarea tarifelor RCA. Este o decizie justificată, fiindcă actuala plafonare a tarifelor RCA expiră pe 10 octombrie", a precizat premierul, la începutul şedinţei Executivului, scrie Agerpres.

Marcel Ciolacu a menţionat că, dacă nu va fi luată această măsură, tarifele vor creşte în perioada sărbătorilor de iarnă. "Dacă nu au continuăm plafonarea, vor creşte tarifele în cea mai nepotrivită perioadă, aceea a sărbătorilor de iarnă", a adăugat premierul.

Realitatea din piață este, însă, mai complexă. Raportat la prețurile din toamna lui 2022, prețurile la RCA au crescut și cu 500 de lei, deci această plafonare nu facae decât să încetinească scumpirile. Mai mult decât atât, modificările la legea RCA nu includ și măsuri de stopare sau încetinire a scumpirilor în perioada de după ce se încheie această plafonare, pe 31 decembrie 2023.



Citeste si