22 Aprilie 2024

Michelin transferă în România o parte din producția pe care o are în Polonia



Gigantul francez de anvelope Michelin va închide linia de producție din orașul polonez Olsztyn, dedicată camioanelor, urmând ca producția să fie relocată în România, conform surselor publicației polanddaily24.com.

Michelin Poland, un angajator cheie în regiunea Varmia și Mazuria, își va închide departamentul de anvelope dedicat camioanelor, mutare ce afectează în jur de 500 de angajați. Surse locale au precizat pentru publicația poloneză că linia de producție va fi relocată în România, țara noastră fiind aleasă datorită costurilor de producție mai mici.

Polonia nu este singura țară unde Michelin a luat astfel de decizii în ultimul an. La finalul lui 2023, producătorul francez a anunțat închiderea a trei unități de producție din Germania și transferarea în Polonia a centrului de servicii pentru clienți.

Compania va opri activitatea la fabricile sale din Karlsruhe, Trier și Homburg până la finalul lui 2025, fiind afectați 1.532 de angajați. Cu o lună înainte de această decizie, Michelin concedia 1.400 de angajați în Statele Unite ale Americii.

"Această decizie are legătură cu sporirea concurenţei pe segmentul anvelopelor ieftine pentru camioane", a precizat la acell momentu Michelin, conform Agerpres.ro. De asemenea, o altă uzină din Germania, în Bamberg, a fost închisă în 2019.

Care va fi uzina din România care va prelua producția din Polonia

Compania producătoare de anvelope va muta la fabrica sa din Zalău, până la finalul acestui an, o parte din producţia realizată în prezent în Polonia, restul producţiei fiind relocate în Spania şi Italia. Potrivit sursei citate, în ceea ce priveşte închiderea activităţii la fabrica din Polonia, nu va exista un plan de concediere, toţi cei 430 de angajaţi afectaţi de această decizie urmând a fi susţinuţi pentru a putea fi transferaţi către o nouă poziţie.

Compania Michelin şi-a început activitatea în România în august 2001. În prezent, Michelin are în România peste 4.500 de angajaţi, trei fabrici - două la Zalău şi una la Floreşti, o reţea comercială şi un centru de servicii partajate. Începând cu anul 2018, Bucureştiul a devenit centru de coordonare a regiunii Europa Centrală şi Asia Centrală (30 ţări).



Citeste si