9 Iulie 2007

Record de vanzari pentru Audi



Audi, marca a grupului Volkswagen, a inregistrat un numar record de vanzari pe primul trimestru, anunta publicatia franceza La Tribune.

Audi a anuntat ca a depasit pragul de 500.000 de automobile vandute pe primul trimestru. Astfel, doar in luna iunie numarul vanzarilor Audi a crescut cu 11 procente si a ajuns la 88.000 de autovehicule. Vanzarile semestriale au ajuns la 509.000 unitati, ceea ce inseamna o crestere de 9,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

“Acest rezultat demonstreaza ca dispunem de resurse si pentru al doilea semestru al anului, de obicei mai slab, dar care va fi dominat in ceea ce ne priveste de o importanta reinnoire a modelului Audi” a subliniat intr-un comunicat Ralph Weyler Director de vanzari si marketing al Audi. “In acest context obiectivul nostru pentru 2008 este sa vindem un milion de autovehicule”, a adaugat Ralph Weyler.

Anul trecut, in Romania vanzarile Audi au crescut cu peste 30%, atingand 1.727 de unitati. Audi a fost in 2006 lider la vanzarile de autoturisme pe segmentul masinilor premium germane, devansand Mercedes si BMW care au comercializat 1.685, respectiv 1.666 de unitati pe piata noastra, conform statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA).



Citeste si