16 Iulie 2007

Chrysler reduce preturile la monovolume



Grupul Chrysler va reduce preturile de vanzare pentru noile monovolume Dodge si Chrysler cu o medie de 2.000 de dolari pe unitate, adaugand totodata noi optiuni modelelor, anunta Forbes.

Reducerile de pret vor varia in functie de optiuni si modele, atunci cand automobilele vor fi lansate pe piata, toamna aceasta, au declarat oficialii companiei. De exemplu, modelul Dodge Caravan SE se va vinde la un pret de 22.470 de dolari, cu 1.950 de dolari mai putin decat pretul anuntat initial de companie. Un Chrysler Town & Country LX se va ieftini cu 3.585 de dolari, de la pretul initial de 26.675 de dolari. Varianta mai luxoasa, Town & Country Limited, va scadea de la 37.335 de dolari pana la 36.400 de dolari.

Pentru toate modelele noi de monovolume Dodge si Chrysler, compania a adaugat airbag-uri cortina pentru protectia capului, sistem de protectie in caz de rasturnare, control electronic al stabilitatii, cu asistenta la franare, precum si alte optiuni standard.

Chrysler a reusit sa reduca preturile si sa adauge optiuni noi in acelasi timp, deoarece fabricile sale au devenit mai eficiente in a instala sisteme de siguranta in noile monovolume. De asemenea, muncitorii din fabrica au acceptat sa lucreze in echipe pentru a mari eficienta productiei, sustine purtatorul de cuvant al Chrysler, Michele Tinson. De asemenea, scaderea costurilor de cumparare a airbag-urilor si a altor componente sustine ieftinirea.

Piata automobilelor de tip monovolum a ramas destul de aerisita, dupa retragerea General Motors si Ford. Chrysler vede 2008 ca pe un an care ii va aduce cresteri mari in vanzari, potrivit purtatorului de cuvant al companiei.Principalii sai competitori pe piata monovolumelor au ramas Toyota Sienna si Honda Odyssey.

Cea mai ieftina Toyota Sienna vanduta in 2007 a costat 24.155 de dolari, in timp ce pretul cel mai mic pentru o Odyssey a fost 25.645, potirvit informatiilor de pe site-urile celor doua companii.

Chrysler, inventatorul monovolumelor, a vandut mai mult de 370.000 de unitati anul trecut. Compania intentioneaza sa introduca, incepand cu 2008, optiunea "Swivel n' Go", prin care scaunele de pe al doilea rand se intorc cu 180 de grade, fata in fata cu cele din randul al treilea. Intre scauhne poate fi instalata o masa, unde membrii familiei pot sa manance, sa joace carti sau sa faca alte activitati in timpul calatoriei.



Citeste si