10 Ianuarie 2008

RAR nu mai omologheaza masini care nu indeplinesc normele de poluare Euro 4

Registrul Auto Roman (RAR) nu mai omologheaza si nu mai elibereaza carti de identitate pentru autovehicule care nu respecta normele de poluare chimica Euro 4 si aplica taxa de prima inmatriculare pentru motocicluri, informeaza reprezentantii RAR.

RAR a luat aceasta masura incepand cu data de 1 ianuarie 2008, ea aplicandu-se numai autovehiculelor noi, respectiv celor care nu pot face dovada unei inmatriculari anterioare introducerii in Romania.

RAR mentioneaza ca obligativitatea introducerii normelor de poluare Euro 4 este data de doua doua regulamente europene obligatorii si in Romania.

In acest sens, la inceputul lunii decembrie 2007, Registrul Auto Roman a transmis adrese importatorilor, reprezentantilor autorizati ai producatorilor si constructorilor pentru aducerea la cunostinta a acestor reglementari si a conditiilor de acceptare a vehiculelor cu gradul de poluare chimica Euro 3, complete sau incomplete, detinute pana la sfarsitul anului 2007, deoarece la momentul respectiv inca mai detineau astfel de autovehicule, explica Registrul Auto Roman.

Tot de la 1 ianuarie 2008, pentru prima inmatriculare in Romania este obligatorie respectarea fazei 2 din Directiva 2003/77 CE (Euro 3) pentru motocicluri.



Citeste si