31 Iulie 2008

Spania vrea un milion de masini electrice pe sosele pana in 2014

Guvernul Spaniei doreste sa aiba un milion de masini electrice pe soselele tarii pana in 2014, ca parte a unui plan de reducere a consumului de energie si de a scapa de dependenta de importurile costisitoare, a declarat, ministrul Industriei,Miguel Sebastian, potrivit Automotive News.
Sebastian a spus recent ca guvernul planuieste sa reduca consumul de energie cu 10% peste doi ani pentru a salva 5 miliarde de euro anual intrucat pretul petrolului creste, iar Spania trece printr-o scadere economica.

Planul va costa 245 de milioane de euro ºi conþine 31 de masuri, inclusiv o þintã de a reduce viteza cu pânã la 20 de procente.

Guvernul spaniol a incercat sa reduca importul de petrol. Sebastian a spus ca dependenta Spaniei de importurile de combustibili fosili au costat tara 17 miliarde de euro in ultimul an.

Spania a importat anul trecut o cantitate mare de petrol ºi gaze naturale de 57,5 milioane de tone (421 de milioane de barili), potrivit institutiei care se ocupa cu rezervele statului, CORES.

La începutul acestui an, compania de distribuþie Enagas a estimat pentru 2008 un consum in Spania in crestere cu 10,1 % la 449.580 gigawatt-orã (aproximativ 43 de miliarde de metri cubi).



Citeste si