16 Februarie 2009

Pavilionul administrativ de la Uzina Dacia a fost demolat



Sute de persoane au asisat, sambata dupa-amiaza, pe platoul din fata portii principale a Uzinei Dacia din Mioveni, la demolarea prin explozii controlate a Pavilionului administrativ, o cladire veche de 35 de ani, informeaza NewsIn.

Printre cei care au tinut sa fie de fata la demolarea cladirii s-au aflat foarte multi fosti angajati de la Dacia, actualmente pensionari. Multi dintre ei aveau lacrimi in ochi si au spus ca le pare rau ca aceasta cladire, simbol al Uzinei Dacia, dispare.

Cladirea veche de 35 de ani putea fi vazuta de la intrarea in orasul Mioveni si purta sigla Dacia.

Administratia Uzinei a precizat, intr-un comunicat, ca pe locul respectiv se va amenaja pana la toamna o parcare de 600 de locuri pentru autoturismele salariatilor si ale vizitatorilor Dacia. Ea va asigura separarea fluxurilor de masini si camioane care aprovizioneaza unitatile de fabricatie ale uzinelor de fluxul de pietoni, lucru care va spori securitatea traficului rutier pe platforma, se mai arata in comunicatul respectiv.

Pavilionul administrativ a fost construit in anul 1973. Cladirea, formata din parter, mezanin si 8 etaje, are o inaltime de circa 50 m. In Pavilion lucrau in 2008 in jur de 550 de salariati. Birourile lor au fost reamenajate in alte cladiri de pe platforma, unde exista in acest moment spatii moderne, care ofera conditii mai bune de lucru.

Conducerea Uzinei a colaborat cu societatea Apolodor, care gestioneaza acest proiect, astfel incat sa se reduca la minimum raspandirea materialului rezultat in urma demolarii si a prafului. Pentru securitatea civililor si a salariatilor, s-a stabilit o zona de protectie de 200 metri de jur imprejurul Pavilionului.

Demolarea programata pentru ora 14,00 a fost amanata cu o ora, pana la ora 15.00, pentru luarea mai multor masuri de protectie, dupa cum au anuntat oficialii de la Dacia.

Pavilionul a fost demolat prin explozii controlate si trei autospeciale ale pompierilor au stropit locul cu tunuri de apa, pentru evitarea raspandirii prafului. La aceasta operatiune au participat echipe a serviciilor de Paza si Protectie, Aparare civila, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si Serviciul de Ambulanta.



Citeste si