12 August 2009

Vanzarea MG Rover ramane neanchetata de autoritatile britanice



Biroul pentru fraude grave al Marii Britanii a anuntat ca nu va demara o ancheta privind vanzarea si prabusirea producatorului de automobile MG Rover Group, refuzand sa ofere detalii legate de motivarea acestei decizii, relateaza Reuters.
Biroul a declarat ca a analizat documentele legate de tranzactie si de falimentul, din 2005, al companiei si dupa consultari cu avocati a decis ca nu exista temeiuri "pentru initierea unei anchete", arata NewsIn.

MG Rover, ultimul constructor auto independent din Marea Britanie, a inceput sa fie administrat de catre stat in aprilie 2005, avand datorii de 1,3 miliarde lire sterline (2,15 miliarde dolari).

Departamentul britanic al afacerilor a cerut biroului pentru fraude grave, in iulie 2009, dupa publicarea rezultatelor unei investigatii de patru ani a producatorului auto, sa decida daca exista temeiuri pentru o urmarire penala.

Patru inalti functionari au preluat compania MG Rover in mai 2000, dupa plata unei sume nominale de 10 lire sterline, iar acestia au declarat ca nu exista motive pentru declansarea unei anchete.

Politicienii din opozitie au acuzat guvernul ca amana intentionat publicarea raportului, despre care spun ca ar arata ca acesta a irosit sute de milioane de lire sterline din banii contribuabililor pentru sustinerea companiei auto, in timpul alegerilor din 2005.



Citeste si