8 Octombrie 2012

Top On The Move: toamna a adus un val de recrutari la varful companiilor



Odata cu venirea toamnei, un nou val de schimbari a avut loc la nivel managerial in multe domenii din economie. Wall-Street.ro isi prezinta cele mai importante miscari de management din ultima perioada.

URBB are un nou vice-presedinte de marketing

Producatorul de bere United Romanian Breweries Bereprod (URBB) l-a numit pe Roccos Cosmatos in functia de vice-presedinte de marketing al companiei.

In aceasta calitate, Cosmatos va conduce dezvoltarea si implementarea strategiei de marketing pentru toate marcile companiei: Tuborg, Carlsberg, Skol, Holsten, Guinness, Granini si Bilbor. Roccos Cosmatos il urmeaza in functia de vice-presedinte marketing al URBB pe Doron Zilberstein, al carui mandat s-a incheiat anul acesta.

Roccos Cosmatos are peste 15 ani de experienta in functii de conducere in departamente de strategie, marketing, business development, planificare financiara si vanzari. Cu expertiza de management pe piete emergente ca Romania, Malaezia si Bulgaria, de-a lungul carierei sale a lucrat in industrii precum FMGC, auto, farmaceutice. Roccos Cosmatos este absolvent al University of Victoria din Canada, fiind licentiat al Facultatii de Business cu specializare in Comert.

Sursa cover foto: freedigitalphotos.net


P&G are director pentru coordonarea strategiei pentru produse de ingrijire a parului

Radu Maftei a fost numit recent ca associate director pe strategie al diviziei de produse de ingrijire a parului din cadrul Procter&Gamble.
Maftei are in spate o cariera de peste 10 ani in P&G, din 2009 fiind directorul financiar al P&G in Balcani, potrivit datelor de pe contul sau de Linkedin.

Divizia de produse de ingrijire a parului are sediul la Geneva.

Gabriel Peres revine la Electrolux dupa un an ca director de vanzari la Flanco

Gabriel Peres (36 de ani) a revenit in cadrul filialei locale a producatorului suedez de electrocasnice Electrolux, in calitate de kitchen retail & home comfort manager, dupa ce timp de un an a fost director de vanzari in cadrul Flanco, unde a coordonat reteaua de peste 75 de magazine a retailerului.

Din noua functie, Peres va fi responsabil de strategiile de crestere a vanzarilor companiei pe segmentul kitchen retail & home comfort.
Managerul a lucrat timp de 11 ani in cadrul Electrolux, el ocupand functiile de area sales manager, key account manager, product and training manager si national key account manager.

Intre iulie 2011 - august 2012, a ocupat functia de director de vanzari in cadrul Flanco, unde a coordonat reteaua de peste 75 de magazine si a fost responsabil pentru politica de vanzari a retailerului.

BCR numeste un nou director de operatiuni

Paul Ursaciuc, director executiv al Directiei de Audit Intern, preia functia de Chief Operating Officer (COO) al BCR, dupa ce Christian Bruckner a fost promovat in postul de Chief Financial Officer si Membru al Comitetului Director al Erste Group IT International.

Ursaciuc se va alatura Comitetului Director al BCR in urma aprobarilor regulatorii.

Lucian Anghel va conduce BCR Pensii

Lucian Anghel, in prezent economist-sef al Bancii Comerciale Romane (BCR) si presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), a fost numit presedinte al directoratului si director general al BCR Pensii, renuntand la pozitia din cadrul bancii.

Numirea sa devine efectiva odata cu aprobarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private



Unicredit il promoveaza pe Dan Bucsa la biroul din Londra

Economistul-sef al Unicredit, Dan Bucsa, a fost promovat in cadrul grupului, urmand sa contribuie la activitatea de cercetare si analiza pentru pietele emergente in cadrul biroul din Londra. In locul lui, Unicredit a recurtat-o de la RBS Bank pe Catalina Molnar.

Dan Bucsa s-a alaturat echipei UniCredit Tiriac Bank in iunie 2011.

Din septembrie 2012, el face parte din echipa de analiza si cercetare a grupului UniCredit de la Londra, condusa de catre Gillian Edgeworth, economistul-sef pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu si Africa (Eastern Europe, Middle East, and Africa - EEMEA).

Noile atributii ale lui Dan Bucsa vor viza in special activitatile de research pentru pietele din Europa Centrala si de Est. Este doctor in economie si are o vasta experienta in domeniul cercetarii economice, inclusiv ca Sef al Serviciului de Prognoze Macroeconomice din BNR.

Catalina Molnar are o experienta de peste noua ani in domeniul cercetarii, ca economist in cadrul Bancii Nationale a Romaniei (2003 – 2007) si ulterior ca Senior Economist in cadrul RBS Bank Romania.



KPMG promoveaza trei specialisti

Compania de consultanta si audit KPMG a promovat trei specialisti din echipa proprie la rang de parteneri. Daniela Strusevici, Tudor Grecu si Bogdan Vaduva vor ocupa un loc in conducere.

Daniela Strusevici s-a alaturat echipei KPMG din Bucuresti in 1996. In 1999, s-a reintors in orasul sau natal, Timisoara, unde firma tocmai isi deschisese primul sau birou regional. Auditor de profesie, Strusevici este membru al Camerei Auditorilor Financiari din Romania (CAFR) si al Asociatiei Contabililor Autorizati din Marea Britanie (ACCA).

Tudor Grecu (foto stanga) face parte din echipa KPMG dedicata Sectorului de Servicii Financiare din anul 2001. Este membru al ACCA si al CAFR si s-a specializat in auditul societatilor de asigurare, fondurilor de investitii si institutiilor de credit.

Bogdan Vaduva (foto dreapta) lucreaza in KPMG din 2004. A plecat la drum ca auditor, iar in prezent competentele sale acopera un larg spectru de activitati, Bogdan coordonand echipe multidisciplinare in proiecte de consultanta in industrii reglementate.


Chiuariu si Asociatii se extinde pe drept fiscal. Ioana Costea va coordona noul departament

Chiuariu si Asociatii isi consolideaza serviciile de drept fiscal prin formarea unei echipe specializate in acest domeniu. Ioana Costea se alatura astfel echipei de avocati si devine coordonatoarea departamentului de Drept Fiscal, a anuntat firma de avocatura.

Ioana Costea (foto) este avocat definitiv cu specializare in dreptul fiscal, detine o diploma de studii aprofundate in Stiinte penale si titlul de doctor in Drept.

Ea este specializata in aspecte juridice legate de impozite directe si indirecte – problematica deductibilitatii, procedurile de autorizare in materie de TVA si accize, inspectia fiscala, fiscalitatea muncii, contenciosul fiscal.



Euroins a numit un nou CEO

Mihnea Tobescu a preluat atributiile de conducere ale societatii de asigurare Euroins Romania, membra a grupului Eurohold din 2007, in calitate de CEO al companiei, pozitie ramasa vacanta dupa ce Iulius Alin Bucsa a fost numit director general la Astra Asigurari.

Anterior, el a fost liderul diviziei romanesti de asigurari generale a American International Group timp de peste 15 ani. Astfel, Mihnea Tobescu a condus operatiunile AIG in Romania in toate etapele de evolutie ale companiei, din anul 1997, printr-o serie de transformari si rebranding-uri repetate.

Tobescu a condus si Chartis Romania (fosta AIG Romania) pana in martie 2012, cand Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a retras, la cerere, autorizatia de functionare a societatii si a aprobat transferul portofoliului catre sucursala Bucuresti a Chartis Europe Limited Londra.

El a preluat conducerea fostului asigurator in februarie 2002.

Astra Asigurari are o noua conducere

Actionarii Astra Asigurari l-au numit pe Iulius Alin Bucsa, fost director general al Euroins, in functia de presedinte al directoratului companiei, detinuta de Alexander Adamescu.

Adamescu a preluat sefia Astra in luna martie a acestui an, dupa ce Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a avizat propunerea actionarilor Astra. El l-a inlocuit pe Radu Mustatea, care s-a retras din aceasta pozitie in noiembrie 2011.

Bucsa a fost director general al Euroins Romania din iulie 2009.



Producatorul roman de medicamente Labormed are un nou sef

Adrian Stroilescu este noul presedinte si CEO al producatorului roman de medicamente Labormed.

Anterior, functia de presedinte si CEO al Labormed a fost detinuta de britanicul Stephen Stead.

Stephen Stead a decis sa paraseasca Labormed dupa patru ani de mandat. El a plecat din companie imediat dupa incheierea unei tranzactii prin care o parte din portofoliul Labormed a fost vanduta catre italienii de la Recordati.

Adrian Stroilescu a detinut functia de director de dezvoltare in cadrul Labormed. El are experienta de management atat in sectorul farmaceuticelor, cat si in cel al serviciilor medicale private.



IBM numeste un nou director general

Bogdan Balaci (foto), managerul care a preluat in ianuarie 2011 conducerea IBM Romania, filiala locala a celei mai mari companii de servicii IT la nivel global, s-a retras din functie si a plecat totodata din companie.

Responsabilitatea conducerii IBM Romania a fost preluata de Michael Paier, director general pentru Europa de Sud Est. El s-a alaturat IBM in anul 1990 si a detinut o serie de pozitii importante inclusiv pozitia recenta de vicepresedinte al IBM Business Partner Organisation.

Bogdan Balaci a plecat din compania IBM pentru a-si continua cariera in afara corporatiei.

Furnizorul de echipamente telecom D-Link si-a adus CEO din Bulgaria

Filiala locala a furnizorulului taiwanez de echipamentele pentru telecomunicatii D-Link este condusa din luna iulie a acestui an de bulgarui Ognian Dantchev.

Dantchev este de asemenea directorul general al D-Link Bulgaria.

Managerul l-a inlocuit din functie pe Bogdan Mihalcea cel care a fost seful D-Link Romania din martie 2005 pana in iulie anul acesta.

Dantchev are o experienta de peste 17 ani in industria IT, timp in care a colaborat cu companii precum Intel, Hewlett-Packard sau Microsoft. Vreme de 15 ani a activat in domeniul hardware iar in ultimul an a contribuit la dezvoltarea operatiunilor companiei D-Link pe piata din Bulgaria.

Fostul directorul general CET Govora vine la conducerea Oltchim

Directorul general al producatorului de energie electrica si termica CET Govora, Mihai Balan, a preluat conducerea Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT), numirea fiind aprobata de catre CA al combinatului.

Oltchim a fost condus timp de 21 de ani de Constantin Roibu, care a demisionat din functie la inceputul lunii septembrie. In locul sau a fost numit, pentru o perioada limitata, Nicolar Radu Olaru, fost director general adjunct al combinatului.


Citeste si