5 Noiembrie 2012

Top On The Move: Coca-Cola, Intercontinental si Aon au facut schimbari in management



Pe final de octombrie, companii importante de pe piata locala au anuntat schimbari de management, fie ca a fost vorba de promovari sau inlaturari din functie. Afla care au fost acestea.

Lucian Marin, noul director comercial pe Italia al Coca-Cola Hellenic

Romanul Lucian Marin este incepand cu data de 1 noiembrie noul director comercial din Italia al Coca-Cola Hellenic.

Anterior, Lucian Marin a fost director comercial Coca-Cola Hellenic pentru Romania si Moldova, iar din noua sa functie, Marin va raporta direct lui Sotiris Yannopoulos, director general al companiei. Compania nu a precizat cine il va inlocui pe Marin in functie de director comercial pe Romania si Moldova.

Lucian Marin s-a alaturat echipei Coca-Cola Hellenic in 2008, in rolul de group international accounts director, ca parte a echipei comerciale Coca-Cola Hellenic, la nivel de grup.


Intercontinental are un nou director general

Intercontinental Bucuresti are un nou director general, in persoana lui Stefan Frank, care il inlocuieste pe Marten Schoenrock, dupa aproape patru ani in aceasta pozitie.

Stefan Frank, in varsta de 39 de ani, are o experienta vasta in industria ospitalitatii, intre care 21 de ani in lantul Intercontinental Hotels Group.

El a activat anterior in londra Londra, unde a reprezentat Intercontinental Hotels Group in timpul Jocurilor Olimpice si paralimpice

Inainte de a ocupa aceasta pozitie, Stefan Frank a lucrat ca director general adjunct la Intercontinental Frankfurt, conducand hotelul din punct de vedere operational. Intercontinental Frankfurt este un hotel cu 770 de camere.

Daniel Tudor este noul presedinte al CSA

Plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului a decis cu 246 de voturi "pentru" si doua voturi "impotriva", numirea lui Daniel Tudor in functia de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Alaturi de alte persoane fizice, Tudor a infiintat in anul 1992 societatea Roumanie Assurance International (RAI). In 2007, RAI a fost preluata integral de fondul ceh de investitii PPF Investments, valoarea tranzactiei fiind estimata la 10 milioane de euro.

Parlamentul l-a revocat pe Constantin Buzoianu din functia de presedinte al CSA, institutia fiind condusa, interimar, de vicepresedintele Tudor Balta.

Foto: 1asig.ro

Ministerul Economiei a schimbat conducerea Transelectrica

Compania Transelectrica (TEL), controlata de Ministerul Economiei, are un nou director general, in persoana lui Andrei Gabriel Benghea-Malaies, si un nou presedinte CA, Gabriel Gheorghe, informa Mediafax.

Consiliul de Administratie al companiei a fost convocat, la propunerea reprezentantilor ministerului, pentru schimbarea directorului general si a presedintelului CA.

Malaies l-a inlocuit in functia de director general pe Marius Ion Mateescu, iar conducerea CA a fost preluata de Gheorghe de la Mircea Ciopraga.

Noul director general este din iulie 2007 consultant de management strategic la Mckinsey&Company, Budapesta/Bucuresti, Stuttgart/Londra, fiind insarcinat cu proiecte in domeniul energiei, industriei, retail si FMCG.

In trecut, el a mai fost director de cabinet la Ministerul Finantelor (iunie 2006-iulie 2007) si consilier al ministrului Finantelor (martie 2005 - iunie 2006), dar si membru in CA si AGA la companiile CFR, Loteria Nationala, Imprimeria Nationala si Romaniafilm.

La randul sau, noul presedinte CA a ocupat diverse functii la Garda Financiara si ANAF, unde a fost inspector, sef serviciu si comisar, potrivit datelor din CV-urile postate pe site-ul Transelectrica.

Guvernul s-a angajat fata de FMI sa schimbe directorii unor companii de stat cu manageri profesionisti, prin procese de selectie bazate pe competenta.



Seful Aon pe Romania, numit CEO pentru regiunea Europei de Sud Est

Valentin Tuca, CEO al Aon Romania, va prelua conducerea operatiunilor Aon din Europa de Sud Est, regiune care include pe langa subsidiarele din Romania si Bulgaria, birouri corespondente in Serbia, Macedonia, Kosovo, Albania si Moldova.

Fostul CEO al Aon Bulgaria, Hristo Borissov, va prelua conducerea birourilor Aon din Cehia si Slovacia. Unul din membrii echipei de la Sofia, Rumiana Boseva, a fost numit Branch Manager pentru Aon Bulgaria, cu raportare directa catre Valentin Tuca.

Valentin Tuca (foto) s-a alaturat echipei Aon Romania in 2011 cu o experienta de peste 15 ani in industria de asigurari. El a pus bazele operatiunii din Romania ale unuia dintre cei mai mari brokeri locali, pentru care a lucrat peste 10 ani, avand si responsabilitati pentru intreaga Regiune a Europei Centrale si de Est si CSI.

Pe langa alte functii executive, Valentin a detinut si pozitia de CEO al unei companii de asigurari din Romania si a activat ca antreprenor, infiintandu-si propria firma de consultanta in management.

Hotelul Moxa si-a luat director general de la Howard Johnson

Le Boutique Hotel Moxa din centrul Bucurestiului a numit la 1 octombrie un nou director general, in persoana Gratielei Badicu, care ocupa anterior functia de director de vanzari si marketing in cadrul hotelului Howard Johnson.

Gratiela Badicu are o experienta de peste 15 ani in industria ospitalitatii, parcursul ei profesional conturandu-se in hoteluri de 4 si 5 stele din Bucuresti.

Pozitiile ocupate de aceasta au avut o orientare preponderenta de vanzari si marketing, ea ocupand functia de director de vanzari si marketing timp de 12 ani, la Centre Ville ApartHotel si Howard Johnson, si a acoperit partea operationala in calitate de rooms division director al CentreVille Aparthotel.



Schimbare in departamentul de retail al Jones Lang LaSalle

Roxana Stanciulescu, sefa departamentului de retail al companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle, a anuntat ca paraseste compania, urmand sa ramana in domeniu in echipa dezvoltatorului Echo Investment.

Ea se va ocupa de inchirierea mallului Korona Brasov, dezvoltat de Echo Investment, urmand sa ocupe functia senior leasing manager in cadrul companiei de dezvoltare imobiliara.

Roxana Stanciulescu are 34 de ani si coordoneaza departamentul de retail al companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle din 2007.

Tarom esueaza la numirea directorului general

Austriacul Heinrich Vystoupil, desemnat director general al companiei de transport aerian Tarom, in urma procesului de recrutare, a renuntat la aceasta pozitie si a fost revocat si din Consiliul de Administratie, in locul sau urmand sa fie ales un alt candidat din lista furnizata de consultanti.

Pana la nominalizarea noului CEO, atributiile vor fi indeplinite de actualul director general al companiei, Sorin Georgescu.

Vystoupil, fost sef al reprezentantei in Romania si Moldova a Austrian Airlines, a fost numit la 17 octombrie director general de catre CA.
In Consiliul de Administratie Tarom au fost recrutati si Dan Pascariu, Dumitru Prunariu, Lucian Isar, Marius Ghenea, Ciprian Ladunca si Valentin Macec.

Ministerul Transporturilor a mandatat la finalul lunii iulie asocierea PwC-D&B David si Baias-George Butunoiu sa recruteze managementul superior, respectiv directorii generali si membrii CA, pentru companiile aflate sub autoritatea institutiei cu o cifra de afaceri mai mare de 7,3 milioane euro.

Recrutarea managementului superior vizeaza companiile CFR SA (CFR Infrastructura), CFR Calatori, Tarom, CNADNR, Metrorex, Aeroporturi Bucuresti, Administratia Porturilor Maritime Constanta, Administratia Canalelor Navigabile, Aeroportul International Timisoara "Traian Vuia", Telecomunicatii CFR si Electrificare CFR.

Tarom a fost prima companie care a anuntat noii administratori, fiind urmata de Administratia Porturilor Maritime si Administratia Canalelor Navigabile.



Citeste si