8 Ianuarie 2013

Mini-ghid pentru manageri: 6 idei pentru a-ti motiva angajatii (III)



Este cunoscut ca orice companie are ca principal scop sa aiba angajati cat mai motivati, care sa isi indeplineasca sarcinile cu succes. Totusi, nu multe sunt cele care se pot lauda cu astfel de oameni. Ce actiuni trebuie intreprinse si ce rol are managerul in acest sens? Wall-Street.ro iti prezinta pasii pe care toti managerii care isi doresc rezultate bune in business trebuie sa ii urmeze, potrivit HART Consulting.

Aduna sugestii in mod constant de la angajati

Tu vrei sa ii implici pe angajati in stabilirea obiectivelor pentru a fi in totalitate dedicati fata de ele. Cauta sugestii de la angajati la fiecare decizie cheie in mod curent.

Intelege faptul ca fiind lider, tu vei avea ultima decizie. Dar chiar daca nu vei urma sugestiile lor sau nu le vei lua ad literam, totusi, simplul fapt ca le-ai solicitat feedback-ul si ideile, ii va face sa se simta implicati.


Sursa foto: freedigitalphotos.net


Management, dar nu micromanagement

Angajatilor nu le place micromanagementul. Este ineficitent. Drept urmare, este important sa faci diferenta intre a te implica si a-i verifica pe angajati. In mod similar, atunci cand esti manager, nu trasa tu fiecare detaliu despre cum sa finalizeze un proiect.

Aminteste-ti ca angajatii nu pot sa creasca si sa se dezvolte daca tu le spui exact ce sa faca la fiecare proiect in care sunt implicati. Trebuie sa aiba un sentiment de autonomie pentru a simti ca reusesc.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Incurajeaza lucrul in echipa

Majoritatea proiectelor pe care le finalizezi necesita contributia mai multor angajati din organizatie. Incurajeaza oamenii sa lucreze in echipa in loc de grup de persoane care trebuie sa finalizeze un proiect. Cea mai usoara cale pentru a face asta este sa stabilesti o intalnire initiala cu acesta echipa, referindu-te la ei ca echipa si incurajandu-le autonomia, intocmai ca sa se comporte ca o echipa.

Sursa foto: freedigitalphotos.net


Modifica-ti stilul de conducere in functie de diferentele dintre angajati

Liderii eficienti ii lasa pe angajatii pe care ii au in subordine sa le determine stilul de conducere pe care sa-l foloseasca.

De exemplu, unii dintre angajati au nevoie sau isi doresc mai multa atentie si coaching, in timp ce altii isi doresc sau au nevoie de mai putina atentie. Este important sa te gandesti la fiecare angajat cheie si sa identifici stilul de conducere adecvat pentru acesta.

Ofera angajatilor oportunitati de dezvoltare personala

Deoarece oamenii care au ocazia sa isi dezvolte competentele si expertiza sunt mai mandri de locul lor de munca, tu ar trebui sa-ti doresti sa incurajezi oamenii din organizatia ta sa dobandeasca noi abilitati.

Poti face aceasta in multe metode, precum oferindu-le traininguri la locul de munca si oportunitati de a dezvolta noi competente.

Sursa foto: freedigitalphotos.net



Concediaza oameni atunci cand este nevoie

Ultima tehnica pentru motivarea echipei tale este sa concediezi oameni atunci cand este cazul.

Angajatii cu o performanta slaba pot sa distruga o organizatie; ei sunt ca un cancer. Atunci cand alti angajati vad faptul ca pastrezi persoanele cu rezultate slabe, vor incepe si ei sa aiba performante slabe. Drept urmare, concediaza atata timp cat echipa ta stie de ce sunt concediati oamenii – poate chiar sa-i motiveze.



Citeste si