15 Ianuarie 2013

Cinci lucruri care iti vor face mai usoara renegocierea salariului



Vrei sa negociezi o crestere de salariu si stii ca pentru asta trebuie sa pregatesti o conversatie cu seful tau, dar nu stii cum. Iata cinci fapte surprinzatoare despre negociere care te vor ajuta sa iesi din biroul sefului multumit de o marire, scrie Business Insider.

Tu trebuie sa vii cu propunerea

Negocierea inseamna de fapt o conversatie. Ca aceasta conversatie sa inceapa tu esti cel care trebuie sa o initieze, pentru ca de cele mai multe ori seful tau e multumit cu situatia actuala.

Pentru acesta, lucrurile lasate asa cum sunt inseamna economisire de timp si bani. Tu esti singura persoana motivata sa isi schimbe situatia, iar daca tu nu ceri acest avans nici nu il vei primi.

Sursa foto: freedigitalphotos.net


Calculeaza cat pierzi daca nu ceri

De multe ori nu ne dam seama cati bani pierdem daca nu cerem atat cat ne este necesar.

Fa un calcul cat de multi bani poti pierde daca astepti si nu iei atitudine pentru marirea salariului. Atunci cand nu negociezi poti pierde o multime de bani.

Sursa foto: freedigitalphotos.net


Doua argumente sunt suficiente

Contrar parerii generale, la o renegociere a salariului nu trecuie sa argumentezi cu 20 de motive cererea ta. Unul sau doua argumente solide se pot dovedi exact cele necesare pentru a obtine un avans.

Inainte de a merge la negociere analizeaza care sunt cele mai improtante motive pentru care consideri ca meriti o marire, apoi concentreaza conversatia pe acele motive.

Sursa foto: freedigitalphotos.net


Negocierea insasi este negociata

Multi angajati nu isi dau seama ca stabilirea unei date a negocierii este din nou un proces de negociere.

Este important sa stii ca poti negocia atunci cand isi propui si daca esti amanat poti propune stabilirea unei date fixe.

Sursa foto: freedigitalphotos.net


Nici sefului tau nu ii place sa negocieze

Chiar daca nu ai crede nici sefului rau nu ii place sa negocieze. Acest lucru poate veni dintre serie de motive, de la a nu ii placea sa dezamageasca oamenii la a-i fi teama ca nu se pricepe.

Abordarea acestei conversatii viitoare ca pe un exercitiu de persuasiune sau prin evidentierea unui rezultat pozitiv pentru ambele parti va face acest proces mai usor de realizat pentru amandoi.

Sursa foto: freedigitalphotos.net




Citeste si