3 Mai 2013

Top On The Move: finalul de aprilie a adus schimbari importante in sectorul bancar



Mutari importante in conducerea companiilor au fost anuntate si in a doua parte a lunii aprilie. Vezi care sunt acestea.

Schimbari in grupul ING: oameni noi la pensii si investment management

Adrian Tanase a preluat functia de director de investitii al ING Pensii SAFPAP, mandatul acestuia primind aprobarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private pe data de 9 aprilie 2013 si il inlocuieste astfel pe Horia Braun-Erdei, care a fost numit noul director general al ING Investment Management Romania.

Din pozitia de director de investitii al ING Pensii, Adrian Tanase va avea ca principale atributii analiza oportunitatilor investitionale si plasarea activelor Fondului de Pensii Administrat Privat ING.

Adrian Tanase (foto), in varsta de 38 de ani, are o experienta de 13 ani in domeniul financiar, in ultimii sapte ani dezvoltandu-si cariera exclusiv in cadrul ING Group.


Magdalena Manea a renuntat la functia din Banca Carpatica

Magdalena Manea, fost vicepresedinte la RBS Bank Romania, a renuntat la numirea sa ca membru al Consiliului de Supraveghere al Bancii Comerciale Carpatica (BCC), dupa ce nominalizarea fusese aprobata de BNR, intrucat a fost desemnata director adjunct al Fondului de Garantare a Depozitelor (FGDR).

"Consiliul de Supraveghere al bancii a informat actionarii in cadrul sedintei AGA din 25.04.2013 cu privire la adresa primita si inregistrata sub nr. 21871/24.04.2013, prin care d-na Manea Magdalena Luminita a declinat nominalizarea domniei sale ca membru al Consiliului de Supraveghere al Bancii Comerciale Carpatica, dupa aprobarea domniei sale de catre BNR", se arata intr-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Manea a fost numita, la 18 aprilie, in functia de director adjunct al FGDR de catre Consiliul de Administratie. In urma aprobarii din partea bancii centrale pentru aceasta pozitie, Manea trebuie sa se retraga din eventualele pozitii de coordonare ale institutiilor bancare.


Fosta sefa a Ogilvy PR, devine corporate affairs director la Antena 3

Alina Stanciu, cea care in ultimii sase ani a fost sefa agentiei de relatii publice Ogilvy PR, este incepand din 15 mai corporate affairs director al televiziunii de stiri Antena 3, parte din trustul de media Intact Group.

Stanciu va coordona strategia de comunicare corporate si sponsorizare, urmand sa asigure o legatura mai stransa intre investitorii din publicitate din Romania si programele postului de televiziune Antena 3.


Agentia Friends il angajeaza pe Deniz Coaca in functia de strategic planner si online specialist

Incepand cu luna aprilie, Deniz Coaca este strategic planner si online specialist in cadrul Friends Advertising, agentie de publicitate independenta detinuta majoritar de Sorin Tranca, antreprenor in publicitate si proiecte sociale.

In ultimii cinci ani, Deniz Coaca a activat in mediul digital, unde a dezvoltat sau si-a adus aportul la diverse campanii de performance marketing si new media pentru clienti din domenii precum: sanatate, infrumusetare, telecomunicatii si actiuni umanitare. Expertiza lui Deniz consta in optimizarea de check-out process, usability testing, optimizare de UX design, campanii CPC integrate cu social media, planificare si achizitie de media online.


Signal Iduna a recrutat un manager cu experienta in telecomunicatii

Signal Iduna, filiala din Romania a grupului german specializat in beneficii medicale, a numit un nou director national de vanzari corporate, in persoana Dianei Ungureanu, incepand cu luna februarie a acestui an.

Absolventa a Universitatii Politehnica din Bucuresti, Diana Ungureanu (foto) dispune de o experienta de zece ani in industria telecomunicatiilor si va gestiona in cadrul Signal Iduna portofoliul de clienti corporate si echipele de vanzari corporate din Bucuresti si alte patru regiuni in care compania detine filiale.



Fondatorul Sameday Courier iese din business

Sameday Courier, unul dintre cele mai importante companii din curierat de pe piata locala, anunta schimbarea actionariatului firmei, incepand cu data de 22 aprilie 2013.

Lucian Baltaru, care pana in prezent a fost actionar minoritar si a condus executiv Sameday Courier, devine actionar unic al companiei. Antreprenorul Octavian Badescu (foto), fondator Sameday, face exit din afacerea careia i-a pus bazele in 2007.





Citeste si