12 August 2013

Top On The Move: Medicover, Farmaciile Dona si Garanti Bank isi schimba managerii pe canicula



Chiar daca vara nu este perioada cea mai potrivita pentru schimbarea jobului, o serie de companii au efectuat mutari in management pe canicula. Wall-Street.ro ti le prezinta pe cele mai importante.

Medicover are un nou director general

Operatorul de servicii medicale private Medicover Romania are un nou director general, Adrian Purcarea, care va coordona activitatea clinicilor si spitalului pe care grupul le detine pe piata locala.

Purcarea a ocupat din 2006 functia de country manager pentru Freescale, o fosta divizie Motorola, coordonand o echipa formata din 300 de angajati. De asemenea, Adrian Purcarea este profesor asociat in cadrul Programului MBA Romano-Canadian.



Farmaciile Dona recruteaza doi manageri de la Pepsi si Vincon

Iuliana Morlova, fost director de resurse umane al Pepsi, si Marcel Ioan Fodor, fost director comercial in cadrul Vincon Vrancea, au fost recrutati pe pozitii similare in cadrul retelei de farmacii Dona.

Iuliana Morlova, 35 de ani, a ocupat in ultimii noua ani postul de manager resurse umane in cadrul Pepsi: Quadrant Amroq Beverages (2004-2006), PepsiAmericas (2006-2010), PepsiCo (2010-2013).

Marcel Ioan Fodor, 45 de ani, a ocupat anterior pozitiile de director comercial la Vincon Vrancea (2010-2013), director de magazin in cadrul lantului Real Hypermarket (2009-2010), trade marketing manager la compania farmaceutica Relad Pharma (2008-2009), national trade marketing manager la Strauss Elite (2006-2008), manager comercial la Alka Group (2002-2005) si manager regional la Japan Tabacco International (1997-2002).

Garanti Bank il numeste pe Cagri Memisoglu in functia de director general adjunct

Garanti Bank l-a numit pe ağri Memioğlu in functia de director general adjunct, responsabil de diviziile Corporate Banking, Transaction Banking, Resurse Umane, precum si de divizia Organizare si Managementul Proceselor.

Dupa absolvirea Middle East Technical University din Ankara, Turcia, cu o diploma de licenta in Management, ağri Memioğlu si-a inceput in 1995 cariera ca Business Analyst, in industria IT. Un an mai tarziu, in 1996, s-a alaturat echipei Turkyie Garanti Bankasi A.S. (TGB), unde a ocupat diverse functii, atat in reteaua de sucursale, cat si in centrala, pentru ca din 2007 sa fie numit Senior Vice President.


Severina Pascu, sefa UPC Romania, devine CEO al companiei si in Ungaria

Severina Pascu, actualul CEO al UPC Romania, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala de telecomunicatii, cu afaceri de 99,1 milioane de euro anul trecut, preia din 15 august functia de CEO si al UPC Ungaria, potrivit unui anunt al companiei.

Astfel, Severina Pascu va conduce un business cu venituri de circa 392 de milioane de dolari anul trecut. De asemenea, cele doua companii aveau in urma cu trei luni in jur de 2,19 milioane de clienti.

Severina Pascu in inlocuieste pe Betzalel Kenigsztein, actualul CEO al UPC Ungaria, care din 15 august va conduce operatiunile Liberty Global, grupul american care detine UPC, in regiunea Europa Centrala si de Est. Kenigsztein va prelua managementul UPC in Polonia, Ungaria, Romania, Republica Ceha, Slovacia, precum si activitatilor DTH (televiziune prin satelit) din regiune.


Raluca Georgescu paraseste compania Allegro Group

Allegro Group Romania, companie ce detine proprietati precum Mercador.ro si Autovit.ro va fi condusa centralizat, din Polonia. In acest context si urmarind dezvoltarea mai multor proiecte personale, Raluca Georgescu, country manager Allegro, a parasit compania la inceputul lunii august.

"Mercador si Autovit vor fi conduse centralizat, din Polonia. Practic nu va mai fi un manager local, din ce pot spune. Imi doream mai de mult timp sa ma ocup de proiecte personale, sa dezvolt KoolHunt.ro si alte proiecte personale”, spune ea, contactata de Wall-Street.ro.

Primul proiect nou il va anunta in toamna aceasta. Georgescu nu a spus ce nise va incerca sa acopere.





Citeste si