4 Februarie 2015

Ce ai alege: jobul de moment sau cariera ideala?



Cu totii ne-am dori sa avem o bagheta magica, sa spunem o incantatie si, dintr-o data, sa apara jobul pe care il visam de atata timp. Dar, in lumea reala, locul de munca ideal e ca si Roma - nu se construieste intr-o singura zi!

Chiar daca ai impresia ca stii ce vrei de la viata ta profesionala, daca stai si cantaresti bine situatia o sa iti dai seama ca, de fapt, nu stii. Cel putin, nu dintr-o data. Ca sa afli ce iti doresti, ai nevoie de timp sa iti cunosti talentele si interesele reale. Cu cat ai o imagine mai clara in legatura cu ceea ce vrei sa faci cu adevarat, cu atat vei face tot posibilul sa intrunesti experienta si calitatile necesare.

Pe de alta parte, in timpul in care incerci sa iti dai seama ce drum vrei sa urmezi, nu este recomandat nici sa ocupi o pozitie care nu te ajuta cu nimic in planurile tale de viitor, dar nici sa stai pe tusa. Acesta este momentul cand trebuie sa iei in considerare un loc de munca care sa se plieze pe necesitatile de moment, potrivit idealistcareers.org.

Citeste articolul integral pe Cariereonline.ro.



Citeste si