30 Octombrie 2015

Monitorizarea la locul de munca: limite, riscuri si utilitate



Ce este mai bun decat increderea? Poate putin control? Monitorizarea timpului petrecut de angajati pe internet, in timpul programului de lucru, in alte scopuri decat cele profesionale, a devenit un subiect de interes pentru tot mai multi angajatori.

Este legala insa aceasta abordare? Se incalca dreptul la viata privata din Conventia Drepturilor Omului? Sunt indreptatiti angajatorii sa isi supravegheze „la limita” angajatii? Ce drepturi mai au cei din urma? Irina Uta si Lorena Ciobanu, Associate in cadrul ONV LAW dezbat acest subiect controversat, in exclusivitate pentru cititorii CARIERE.

In 2007, Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat statul britanic la daune-morale, pentru a compensa incalcarea dreptului la viata privata al unei angajate careia ii fusesera monitorizate timp de 18 luni telefoanele, e-mail-ul, traficul de internet si site-urile web vizitate. Pe aceasta cale, CEDO sanctiona incalcarea dreptului la viata privata garantat in baza art. 8 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului.

Citeste in continuare pe cariereonline.ro.



Citeste si