30 Noiembrie 2015

Totul despre angajarea salariatilor straini in Romania



Raporturile comerciale internationale, din ce in ce mai frecvente in contextul globalizarii, au impus o deschidere a campului muncii si o flexibilitate mai mare a legislatiei in acest domeniu. Avocat Andreea Tigau, de la GrecuLawyers, dezbate problematica angajarii salariatilor straini in Romania, in exclusivitate pentru Cariere.

In ceea ce priveste incadrarea in munca a cetatenilor europeni, Romania se supune reglementarilor stabilite la nivelul Uniunii Europene.

„In ceea ce priveste incadrarea in munca a cetatenilor straini, vor fi aplicabile prevederile Ordonantei nr. 25 din 26 august 2014 privind incadrarea in munca si detasarea strainilor pe teritoriul Romaniei si pentru modificarea si completarea unor acte normative privind regimul strainilor in Romania. Acest act normativ a abrogat OUG nr. 56/2007 privind incadrarea in munca si detasarea strainilor pe teritoriul Romaniei.

Conform art. 2 lit. a) din OUG 56/2007 notiunea de „strain” era definita ca persoana care nu are cetatenia romana, cetatenia unui alt stat membru al Uniunii Europene sau al Spatiului Economic European ori cetatenia Confederatiei Elvetiene”, mentioneaza avocat Andreea Tigau.

Citeste in continuare pe cariereonline.ro.



Citeste si