21 Octombrie 2016

Florin Simon, antreprenorul care umple camarile romanilor din Italia cu produse romanesti



Florin Simon, 47 de ani, este unul dintre milioanele de romani care au emigrat in decursul anilor cu dorinta de a cauta un trai mai bun si de a asigura familiilor lor o stabilitate care, la vremea respectiva in Romania, nu exista. Dar este printre putinii care se pot mandri cu un titlu de „antreprenor strain al anului” in Italia, unde conduce o companie de import si distributie de produse fabricate in Romania, conform Revistei CARIERE.

Florin Simon a urmat cursurile Liceului de matematica-fizica „George Bacovia” din Bacau, iar odata cu caderea regimului comunist a facut o alegere destul de riscanta: a renuntat la ideea de a merge la facultate pentru a deveni intreprinzator, cu visuri si idealuri care, la vremea aceea, pentru altii, pareau imposibile. „Aveam o dorinta foarte mare de a-mi atinge telurile, incat nu renuntam niciodata si nu ma dadeam niciodata in laturi de la tot ceea ce mi se parea ca este o oportunitate.”

Pana in anul 1996 a incercat diferite activitati comerciale in Bacau, dar avea sa-si dea seama „ca lucrurile nu merg in directii juste si ca piedicile sunt foarte mari”, asa ca in acelasi an s-a hotarat sa plece in Italia.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.



Citeste si