15 Ianuarie 2018

10 abilitati care te pot ajuta sa obtii o promovare anul acesta, potrivit sefilor si managerilor



Majoritatea dintre noi isi doreste sa aiba o cariera de succes si sa fie fericit la locul de munca, iar pentru a obtine ceea ce ne dorim trebuie sa depunem efort. Daca vrei sa obtii o promovare in cadrul companiei la care muncesti, ar trebui sa tii cont de urmatoarele abilitati care sunt cel mai adesea cautate de sefi si manageri, potrivit BI.

Abilitati care te pot ajuta sa obtii o promovare anul acesta 1. Colaborare

Daca vrei sa obtii o promovare trebuie sa faci mai mult decat sa te concentrezi pe munca ta obisnuita. Incearca sa te implici in mai multe proiecte si sa lucrezi ore suplimentare pentru a te integra mai bine in companie. Cu cat colegii tai sunt impresionati de munca ta, cu atat mai probabil ca seful tau va auzi de reusetele tale. Capacitatea de a colabora este la fel de important ca si capacitatea de a lucra de unul singur.

2. Proprietate

“Apreciem ceva numit FLO: Full Leadership Ownership. Promovam oamenii care demonstreaza ca detin putere asupra rezultatelor proiectelor lor. Asta inseamna sa faci tot ce trebuie pentru a reusi - sa ramai pana tarziu, sa fii creativ. Termenul FLO provine de la dorinta mea personala de a obtine exact ce-ti doresti”, sustine Phil Fremont-Smith, co-fondator Happie.

3. Efort

Cand vine vorba de etica muncii tale, nu este vorba doar despre sarcinile specifice pe care le ai. Unii manageri sustin ca se uita la efortul depus de un angajat in raport cu autodisciplina si adaptabilitatea. Uneori ajung sa fie promovati cei care depun mai mult efort decat cei care sunt mai calificati.

4. Fiabilitate

Daca vrei sa ocupi o pozitie mai buna in compania la care lucrezi, trebuie sa-i demonstrezi sefului tau ca poate conta mereu pe tine. Punctualitatea, initiativa, comportamentul amabil si capacitatea de dezvoltare sunt factorii cheie pe care ii cauta managerii la un angajat.

5. Invatarea din esec

Nimeni nu este perfect, cu totii ne confruntam cu esecuri la un moment dat in cariera. Dar, modul in care gestionezi un esec ar putea deveni un rezultat pozitiv. Abilitatea de a rezolva o problema si de a imbunatati o situatie nu va trece neobservata de seful tau. Important este ca din acea greseala sa inveti si sa nu o mai repeti.

6. Dialog deschis

Nu trebuie sa lucrezi pentru o promovare in secret. Poti discuta cu seful tau despre obiectivele pe care le ai si sa mentionezi ca iti doresti o promovare. Acest lucru creeaza un dialog deschis intre tine si seful tau si te va ajuta sa iti construiesti cariera pe care ti-o doresti.

7. Autonomie

Abilitatea ta de a lucra independent va fi observata de seful tau. Mai ales faptul ca iti asumi raspundere asupra sarcinilor si proiectelor.

8. Onestitate

Nu ar trebui sa minti niciodata la locul de munca, onestitatea va fi mereu apreciata de oamenii din jurul tau. Cand nu ai raspunsuri pentru toate intrebarile, ar trebui sa recunosti acest lucru si sa lasi pe altii sa te ajute. Daca vei minti si vei spune ca te descurci singur, in conditiile in care tu stii ca nu te reusi de unul singur, tot tu vei avea de pierdut.

9. Multa munca

Inca de la interviul de angajare ti s-a spus probabil ce trebuie sa faci ca sa reusesti sa evoluezi in cadrul companiei. Aminteste-ti care erau abilitatile si pasii mentionati interviu si concentreaza asupra acestora pentru a obtine o promovare. Cu putina munca grea vei reusi sa-ti atingi scopul.

10. Creativitate

Gandeste deschis si incearca sa vii mereu cu idei noi, diferite de cele ale colegilor. Fii creativ si fa tot posibilul ca efortul tau sa fie rasplatit cum se cuvine.



Citeste si