25 Iulie 2018

Peste jumatate din forta de munca la nivel global este dispusa sa se relocheze



57% dintre respondentii unui studiu realizat la nivel global si-au exprimat dorinta de a lucra in alta tara decat cea de origine. Daca in 2014, principalul motiv pentru relocare era extinderea experientei personale, acum principalele motive sunt noi oportunitati de cariera si un nivel de viata mai bun.

Statele Unite ale Americii raman pe primul loc in ceea ce priveste preferinta de relocare, potrivit studiului Global Talent privind preferintele candidatilor in ceea ce priveste mobilitatea si ocuparea unui loc de munca. Topul continua cu Germania, Canada, Australia si Marea Britanie (aceasta coborand insa pe locul 5 dupa ce in 2014 se afla pe locul 2). Germania a urcat in topul preferintelor in special dupa Brexit, ocupand locul 1 pentru candidatii din tarile europene. Motivul il reprezinta sectorul industrial puternic dezvoltat, generozitatea serviciilor sociale si politica de imigrare.

In ceea ce priveste topul oraselor, candidatii tind sa mentioneze marile metropole din Europa si Statele Unite, dar incep sa devina atractive si orase din alte regiuni. Astfel, clasamentul oraselor preferate de candidati arata in felul urmator: Londra, New York, Berlin, Barcelona, Amsterdam, Dubai, Los Angeles, Paris, Sydney, Tokyo.

Principalele motive pentru relocare sunt oportunitatile de cariera, dar si un nivel de viata mai bun (in special pentru candidatii din tarile ce se confrunta cu o instabilitate a regimului politic).

La studiul Global Talent au participat peste 366.000 candidati si peste 6.000 angajatori din 197 tari. Din randul candidatilor respondenti 52% au fost barbati. Ca si varsta, respondentii majoritari ai studiului au intre 20 si 30 de ani. 38% dintre ei sunt absolventi de studii universitare, 29% absolventi de master si 50% nu ocupa pozitii de management.

Studiul a inclus si angajatorii, pentru a oferi si perspectiva acestora. Din randul acestora, 71% recruteaza doar din tara in care isi desfasoara activitatea, 37% au intre 1 si 50 de angajati iar 34% intre 51 si 500 de angajati.

Citeste si: Cat de dispusi sunt tinerii din Romania sa se relocheze



Citeste si