19 Mai 2020

TOP: Cele mai interesante joburi din lume. Mulți și le-ar dori



Se spune că dacă alegi un loc de muncă pe care îl iubești, nu va trebui niciodată să muncești o zi în viața ta. Din fericire, există o mulțime de locuri de muncă în zilele noastre care îi pot face pe angajați să nu simtă că muncesc. Iată o listă cu cele mai interesante joburi din lume.

Consultant ?(R)n prepararea ciocolatei

Aceasta ar putea fi locul de muncă ideal pentru oricine, chiar și pentru cei care gustă foarte puțină ciocolată. Poate părea incredibil, însă acest job chiar există cu adevărat. De asemenea, există o mulțime de tipuri diferite de consultant de ciocolată; de la oameni care lucrează cu mărci comune din categoria acestui produs până la oameni care lucrează cu mai multe mărci de nișă, scrie totaljobs.com

De asemenea, există firme care organizează evenimente și degustări - similare degustărilor de vin - precum și consultanță pentru ospitalitate și retail, pentru a găsi o anumită ciocolată potrivită pentru un client sau pentru o companie care vrea să își extindă gama.

Foto: Shutterstock


Degust?tor de bere

Poate nu este pentru toată lumea, dar dacă preferați berea în locul ciocolatei, atunci trebuie să știți că multe fabrici de bere angajează tehnologi pentru a verifica calitatea băuturii lor înainte de a ieși la vânzare.

Jobul este unul destul de popular, iar asta o arată și exemplul unei fabrici de bere denumită Evan-Evans, care a primit 250 de CV-uri atunci când a lansat anunțul că angajează pentru că vrea să lanseze un sortiment nou.

Foto: Shutterstock


Persoan? pl?tit? s? urm?reasc? programele Netflix

Există de fapt un grup mic de persoane care, literalmente, sunt plătite pentru a sta pe canapea toată ziua și a privi Netflix.

Sarcina unui astfel de angajat este aceea de a analiza amănunțit cantități mari de emisiuni și filme și de a le clasifica după criterii pe care un computer nu le-ar putea identifica. Dacă te-ai întrebat vreodată cum pare că Netflix știe ce îți place, chiar dacă nici măcar nu te cunoști pe tine, acest lucru se datorează acestor oameni, scrie goodnet.org.

Cea mai mare provocare a unui astfel de angajat este aceea de a nu adormi.

Foto: Pixabay


Sculptor Lego

Lego are o serie de profesioniști certificați care lucrează cu compania pentru a crea seturi și a construi modele cu acestea.

Iar concurența pentru astfel de locuri de muncă este acerbă, mai ales că estimările arată că doar câteva zeci de persoane ocupă această poziție.

Foto: Shutterstock


Persoan? pl?tit? s? doarm?

Dacă sunteți dependent de butonul de amânare al alarmei de la ceas sau telefon ori petreceți toată ziua la birou căscând și beți căni de cafea pentru a rămâne treaz, atunci poate ar trebui să luați în considerare transformarea acestor obiceiuri într-o carieră profitabilă. Credeți sau nu, puteți fi efectiv plătit pentru a dormi.

De obicei, persoanele plătite să doarmă participă la studii universitare despre somn sau vise, în vreme ce alții se asigură că paturile produse de companii sunt confortabile.

Foto: Shutterstock


Testator de tobogane cu ap?

Acesta este unul dintre acele lucruri la care doar copiii pot visa, dar, chiar dacă pare greu de crezut, sunt persoane plătite să testeze toboganele cu apă.

Angajații cu astfel de joburi nu doar se bucură de coborârea pe apă, ci verifică înălțimea, viteza, cantitatea de apă și aterizarea din tobogane.

Dar între toate controalele de siguranță, ei se pot și distra.

Foto: Shutterstock


Testator de ?(R)nghe?>at?

Acest job este exemplul clar că fiecare meserie pe care o visezi în copilărie poate deveni reală.

Angajații cu această funcție iau masa la restaurantele de top, pentru a fi la curent cu toate aromele la modă și a veni cu concepte pentru noi arome de înghețată bazate pe aceste tendințe, scrie crimsoneducation.org.

Locul de muncă nu presupune doar crearea și gustarea de înghețate. Întrucât este nevoie de aproximativ 12 luni pentru ca o aromă să treacă de la concept la rafturi, există o mulțime de documente, pitching către directori, controlul calității și cercetare de piață.

Aptitudini necesare: creativitate, cercetare și dezvoltare, cercetare de piață, siguranță alimentară.

Foto: Shutterstock




Citeste si