21 Mai 2020

Cinci domenii în care te poți angaja pe cele mai mari salarii ACUM. Ce specialiști caută companiile



Companiile au nevoie în continuare de specialiști, în special în anumite industrii. Iar experiența ne spune că indiferent de impactul pe care aceste vremuri îl va avea asupra pieței muncii, salariile cele mai mari le vom găsi și în perioada următoare în domenii precum IT, finanțe, marketing, inginerie și SSC/BPO. Cum este firesc într-o economie de piață, cu cât cererea este mai mare într-un anumit domeniu, iar numărul de candidați disponibili este mai mic, cu atât nivelul salarial este unul mai ridicat. Mihaela Tomescu, Adecco, ne arată ce salarii pun companiile la bătaie în perioada aceasta.

Sectorul IT

Sectorul IT se află, bineînțeles, în topul clasamentului, fiind considerat în continuare una dintre cele mai bune opțiuni când vine vorba de alegerea unei cariere, atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere al relevanței pe care o vor avea în piața muncii acești specialiști.

”Salariile medii în acest domeniu se situează în jurul sumei de 1.800 euro dacă vorbim de programatori și pot atinge maxime de până la 7.000 euro net, pentru specialiștii seniori”, a declarat, pentru Wall-Street.ro, Mihaela Tomescu, senior consultant în cadrul diviziei Professional & Executive Search a companiei de recrutare Adecco.

Printre cei mai căutați profesioniști în acest moment sunt: Consultant SAP, SystemArhitect, a căror salarii variază de la 350 euro/zi până la 3.500 euro, precum și Software developer C/C++, Java,. Net unde dezvoltatorii acestor tehnologii pot avea salarii de până la 7.000 euro.

Foto: Shutterstock


Speciali?(TM)ti ?(R)n domeniul financiar

Companiile au nevoie din ce în ce mai mult de specialiști care să se alăture departamentului financiar.

Salariile cresc în funcție de experiență și domeniul de activitate al companiei, iar printre cei mai căutați în această perioadă sunt Auditorii Seniori, Contabilii Seniori cu salarii cuprinse între 1.200 euro net și 2.500 euro, iar pentru poziții de middle și top management salariile ajung până la 8.000 euro pentru un CFO.

Foto: Shutterstock


Ingineri

Ingineria este un alt domeniu unde nevoia de specialiști este critică pentru anumite companii.

Pentru că trăim o revoluție industrială constantă, companiile au nevoie de instrumente noi pentru a satisface nevoile societății. Iar inginerii sunt printre cei mai căutați specialiști indiferent de domeniu (automatizări, chimie, pharma, energie, manufacturing, agricultură).

Salariile acestora pornesc de la 900 euro pentru un proaspăt absolvent și pot ajunge până la 2.000 euro pentru inginer senior. În cazul unui director de fabrică, în funcție de specializare, experiență și de numărul de angajați coordonați în fabrica respectivă, putem vorbi de un nivel salarial de până la 4.500-5.000 euro.

Cele mai mari salarii pentru director de fabrică rămân încă în domeniul automotive.

Foto: Shutterstock


Profesioni?(TM)tii ?(R)n domeniul marketingului

Profesioniștii din marketing se ocupă în principal de managementul operațional strategic și comercial al unei companii, aceștia dezvoltă, planifică și execută strategii online și offline și de cele mai multe ori gestionează și bugetul companiei.

Printre cei mai bine plătiți sunt marketing managerii și brand managerii, ale căror salarii pot ajunge până la 3.500 euro, în funcție de senioritate și industria în care activează compania (cele mai mari salarii fiind in industriile pharma, IT și FMCG).

De asemenea, marketingul în mediul online și comerțul digital au un trend ascendent, companiile oferind specialiștilor salarii cuprinse între 1.000 euro pentru un junior și ajungând până la 3.500 euro pentru un eCommerce manager.

Foto: Shutterstock


Speciali?(TM)tii din BPO-urilor/ SCC-urilor

Un sector care s-a dezvoltat extrem de mult în ultimii ani este cel al BPO-urilor/ SCC-urilor, multe companii din diferite industrii mutându-și activitățile operaționale în România, lucru care a dus la o ofertă generoasă de locuri de muncă pentru vorbitorii de limbi străine, unde salariile încep chiar și de la 1.500 euro pentru un junior fară experiență, dar vorbitor (avansat sau nativ) de limbi străine precum poloneză, olandeză, suedeză, norvegiană, daneză.

Salariile variază în funcție și de alte specializări pe care candidații le au, astfel că un payroll analyst, financial analist, business analyst, system administrator care stăpânește pe lângă limba engleză, o altă limbă străină dintre cele exotice, poate câștiga un salariu de până la 2.200 euro.

Cele mai mari câștiguri financiare le regăsim totuși în pozițiile de middle și top management, depinzând bineînțeles de specificul activității. Un collections manager câștigă până la 3.000 euro, un director operațional ajunge la 4.500 euro și un site manger la 10.000 euro.

Foto: Shutterstock




Citeste si