20 Iulie 2020

Pandemia NU a trecut! TOP cele mai riscante joburi în această perioadă



Dacă unii sunt norocoși si pot lucra din propriile case, online, protejându-se astfel de nemilosul coronavirus, această situație nu este posibilă pentru foarte mulți angajați. Este vorba despre personalul al căror joburi necesită prezență fizică. Iată nouă profesii care sunt cele mai expuse, în această perioadă, la contactarea virusului COVID-19, potrivit Business Insider.

Coafezele

Aranjarea părului clienților necesită un contact direct al specialistului cu aceștia, pentru o perioadă îndelungată de timp. Acest lucru face ca meseria de hairstylist să fie una cu risc semnificativ de infectare cu COVID-19.

De asemenea, alți specialiști din domeniul îngrijirii personale, inclusiv terapeuți de masaj, manichiuriști și pedichiuriști - sunt, de asemenea, considerați cu risc ridicat de contactare.

Foto: Shutterstock


Angaja?>ii din ospitalitate

Locurile de muncă din restaurante sunt unele dintre cele mai riscante.

În aceste medii, munca angajaților presupune ca aceștia să lucreze în apropiere nu numai cu alți angajați, ci și cu oaspeții, într-un spațiu închis. Angajații restaurantelor schimbă în mod regulat bani cu oaspeții, vin în contact cu farfurii folosite și fac acest lucru într-un cadru fără multe dintre precauții, cum ar fi un separator de sticlă sau măști.

În China, un pacient asimptomatic a murit cu familia lui pe 24 ianuarie și datele despre moartea sa arată că picăturile de aer din respirație i-au fost preluate de aerul condiționat și suflate în restaurant. Nouă alte persoane din restaurant au rezultat ulterior pozitiv.


Pompierii

Pompierii prezintă un risc mai mare de a contacta COVID-19 decât polițiștii.

De exemplu, o mulțime de pompieri din SUA au fost diagnosticați cu virusul și unul dintre motivele legate de răspândirea bolii este faptul că între apeluri, pompierii locuiesc împreună, mănâncă împreună și obișnuiesc să petreacă aproape tot timpul împreună în timpul intervențiilor.

Sursa foto: Adrea | Dreamstime.com


Dasc?lii

Profesorii asistenți, educatoarele și profesorii din învățământul primar prezintă risc de îmbolnăvire ridicat. Dintre aceștia, cei mai expuși sunt cei de grădinițe. La fel ca șoferii de autobuz, personalul didactic se confruntă cu riscul contactării bolii, deoarece intracționează cu copii care sunt prea mici pentru a urma protocoalele stabilite pentru redeschiderea școlilor.

Mai mult, copiii sunt prea mici pentru a executa igiena corespunzătoare, iar educatoarele sunt cele care trebuie să se ocupe de acest aspect.

Foto: Shutterstock


?oferii de autobuze ?(TM)colare

Conducerea unui autobuz școlar s-a dovedit, de asemenea, una dintre ocupațiile cu cel mai mare risc de a contracta virusul, din cauza faptului că șoferii lucrează în imediata apropiere a altor persoane și interacționează cu multe persoane într-o zi.

Trebuie știut că mulți șoferi se află în categorii cu risc din cauza vârstei și stării lor de sănătate.

Mai mult, șoferii sunt îngrijorați de faptul că cei mici nu vor lua în serios precauțiile COVID-19.

Foto: Agerpres


??nso?>itorii de zbor

S-a constatat că însoțitorii de zbor au cel mai mare risc de a fi expuși la boli sau infecții dacă se iau în calcul toate profesiile, cu excepția celor medicale și de asistență medicală. Acest lucru nu ar trebui să fie o surpriză, deoarece acești lucrători sunt în contact strâns cu sute de pasageri la fiecare zbor.

De asemenea, ei sunt expuși riscurilor în timpul „drumurilor” lor pe mai multe aeroporturi în fiecare zi.

Foto: Shutterstock


Asisten?>ii medicali

Asistenții medicali se află în primele linii ale pandemiei, mai ales cei de la urgență, care se ocupă de pacienți în terapie intensivă, în imediata apropiere a ventilatoarelor producătoare de aerosoli, ei fiind extrem de expuși virusului.

Și ceilalți asistenți medicali sau medicii, sunt de asemenea considerați cu risc ridicat.

Pe fondul contactului lor cu un număr mare de pacienți cu COVID-19 pozitivi în fiecare zi, asistenții medicali prezintă un risc mai mare chiar și decât medicii de la urgență și alte categorii de personal medical din spital.

Foto: Shutterstock


Medicii de familie ?(TM)i cei generali?(TM)ti

Deloc surprinzător, medicii de familie prezintă un risc ridicat de a contacta COVID-19, deoarece sunt primul punct de contact pentru majoritatea persoanelor care suspectează că ar putea avea virusul, în special în zonele cu capacități de testare limitate.

Alte tipuri de medici și de personal medical, inclusiv specialiști precum chirurgi și anesteziști, sunt, de asemenea, considerați cu risc crescut.

Foto: Shutterstock


Medicii denti?(TM)ti

Stomatologii petrec perioade îndelungate de timp în imediata apropiere a gurii pacienților și efectuează proceduri care produc aerosoli, care pot transporta virusul.

Unele cabinete stomatologice au luat măsuri pentru a preveni răspândirea aerosolilor, cum ar fi faptul că personalul poartă protecții pentru față și curăță manual dinții în loc să folosească aparate care pulverizează aer și apă.

Chiar și așa, stomatologii au cel mai mare scor de risc pentru contractarea coronavirusului.

Foto: Shutterstock




Citeste si