31 Martie 2021

Topul celor mai frumoase locuri din care să lucrezi, dacă ai un job remote



Odată cu declanșarea pandemiei, munca remote a devenit pentru unii un vis îndeplinit. Cei care au recurs la munca de la distanță au beneficiat în sfârșit de flexibilitatea și libertatea care de multe ori se pierdea în cadrul corporațiilor de diferite dimensiuni. Așa s-a transformat munca remote din beneficiu, în necesitate. Pentru că practic munca remote înseamnă că poți să lucrezi în altă parte decât sediul companiei tale, mulți au dat deja casele lor pe unele din cele mai frumoase destiniații din lume, pentru a-și construi în sfârșit viața așa cum și-o doresc.

#1. Bali

Bali este cu siguranță cea mai faimoasă destinație pentru angajații care lucrează remote. Este o oază care satisface toate nevoile nomazilor digitali: accesibilitate, mâncare excelentă, Wi-fi puternic, apusuri de soare strălucitoare, plaje luxuriante și o atmosferă relaxantă. Este un loc unde te poți concentra ușor atât la activitățile din timpul zilei de lucru, cât și la cele din timpul liber. Pentru că a fost ani zile în topul celor mai frumoase destinații din care poți să lucrezi remote, deține o mulțime de spații de coworking și cafenele pentru a satisface cererea.

Canggu este în topul preferințelor pentru ca nomazii digitali și pentru freelanceri. Poți lucra din cafenenele, restaurante sau chiar direct de pe plajă, ne recomandă platforma wifitribe.co.

Are Wi-Fi rapid și gratuit, costul vieții nu este unul foarte ridicat, spațiile lucru sunt variate, iar viața de noapte nu lipsește. Este o locație în care poți călători și singur pentru că este un loc care oferă o paletă largă de activități de petrecere a timpului liber.

Sursa foto: Pexels


#2. Lisabona, Portugalia

Lisabona a fost de mult una dintre destinațiile de top alese de cei care lucrează remote. Oamenii se adună aici pentru localnicii relaxați și priveliști spre plajă, asociate cu o viață de noapte energică și o mulțime de spații de coworking din care să alegi. În general, după ce locuiești o perioadă acolo, încep să te simți ca un localnic pentru că vei fi foarte bine primit.

Este o zonă foarte accesibilă și sigură, astfel încât să te simți în siguranță chiar și singur pe străzi. De explorat ai multe locuri frumoase, de la restaurante și cafenele din care poți lucra și până la baruri în care te vei distra până târziu. Și Lisabona stă bine la capitolul Wi-fi pentru că este una destul de puternică. În Lisabona trăiesc deja mulți angajați care lucrează remote de ani de zile și cu care poți avea întâlniri săptămânale, unde vă puteți împrieteni. Lisabona are un serviciu de tren care te poate duce la diferite plaje din zonă, cum ar fi Praia de Carcavelos și Praia da Conceição, unde poți practica surf sau poți merge la plajă să te bronzezi.

Citește și: Cererea pentru joburile remote ar putea crește cu 60% în 2021, față de 2020

Pentru zilele lucrătoare, poți alege un loc dintr-o gamă largă de spații de coworking sau cafenele. Lisabona este cunoscută pentru cafeaua sa care te va surprinde oriunde vei merge. Copenhagen Coffee Lab este una dintre cele mai populare cafenele din zonă pentru a lucra. Acolo găsești și pâinici proaspete și produse de patiserie.

Sursa foto: Unsplash


#3. Lima, Peru

Peru are o capitală superbă, numai gata să te primească cu brațele deschise. Lima este considerată o capitală culinară, apreciată în întreaga lume pentru experiențele culturale autentice și pentru activitățile de tip aventurier cum este Bungee jumping-ul.

Poți face o excursie de weekend la Huacachina și poți merge la sandboarding. De asemenea, mai poți lua un avion peste liniile Nazca, poți face un tur cu barca prin Islas Ballestas sau rafting cu apă în Lunahuana sau off-road cu un ATV.

Există atât de multe de făcut, dar este și un loc ideal pentru a munci remote. Ai numeroase cafenele în jurul orașului, cu WI-FI gratuit și o cafea numai bună să te țină energic într-o zi de muncă. Dacă preferi un spațiu de coworking, ai foarte multe opțiuni în acest sens. Residencia Coworking este un loc popular, aflat la doar 10 minute de mers pe jos de ocean, astfel încât să te poți bucura de pauza de prânz pe plajă.

Sursa foto: Unsplash


#4. Bangkok, Thailanda

Thailanda este, de asemenea o locație ideală dacă ai un job remote sau dacă lucrezi în regim de colaborări remote. Bangkok este cu adevărat diferit față de orice alt oraș în care ai mai fost. Este extrem de accesibil, cu mâncăruri foarte bune, pe care le poți lua chiar de pe stradă, baruri, dar și o mulțime de străini, mulți din ei care lucrează deja remote din acest oraș. Thailanda poartă numele de „Țara Zâmbetelor” așa că cel mai probabil vei simți cu adevărat din căldura venită din partea localnicilor. Bangkok are unul dintre cele mai curate și eficiente linii de metrou din lume, ceea ce face mult mai ușoară deplasare prin oraș.

În ceea ce privește munca, orașul dispune de o multitudine de spații de coworking, în care vei regăsi și multe obiecte de artă. Unul dintre cele mai mari spații de coworking este Glowfish, un loc imens care are o sală de mese completă, două săli de sport și suficiente săli de întâlnire și săli pentru a se potrivi nevoilor oricărui nomad digital. Dacă preferi ceva mai intim, poți opta oricând pentru cafenele, unele chiar cu program nonstop, cum ar fi Let’s Say Café, care este întotdeauna deschis. Peste tot în oraș ai Wi-Fi gratuit.

Sursa foto: Unsplash


#5. New York, SUA

Pentru angajații care au un loc de muncă remote, New York este unul din orașele perfecte în care ai putea să fii, apreciat pentru multitudinea de activități, dar și pentru că promovează multuculturalitatea.

Deși știm cu toții că nu este neapărat cel mai accesibil oraș în care să trăiești, acesta compensează cu viața de noapte vibrantă și cu numeroasele obiective turistice de vizitat. Să locuiești în Manhattan probabil te va costa foarte mult, însă te poți îndrepta către locații precum Queens sau Brooklyn, mai ales că nu ești condiționat de un anume spațiu prin prisma jobului. Orașul dispune de un sistem de metrou care îți permite ușor să ajungi în toate cartierele, așa că nu va dificil să ajungi aproape oriunde vei dori.

Desigur, New York nu duce deloc lipsă de spații de coworking, unele cu vederi chiar înspre râul Hudson. Cu toate acestea, mulți angajați care aleg să lucreze remote din New York preferă cafenelele, pentru o mai mare intimitate. Cert e că indiferent ce loc ai alege din care să lucrezi, nu te vei plictisi niciodată în New York.

Sursa foto: Pexels




Citeste si