1 Iunie 2011

Casa de Insolventa Transilvania are jumatate de milion de euro pentru extinderea afacerii



Polarizarea pietei practicienilor de insolventa se accentueaza pe timp de criza. Marii jucatori de profil se extind agresiv in provincie.

Casa de Insolventa Transilvania (CITR) a preluat societatea aradeana de profil Solve Insolve Ipurl, prin fuzionarea acesteia cu filiala sa din Timis. Totodata, Rudolf Vizental, proprietarul Solve Insolve, a devenit al saptelea partener al CITR.

„Avantajele birourilor teritoriale tin de pozitionarea si de contactul direct si permanent cu partenerii, ceea ce faciliteaza bunul mers al dosarelor”, a declarat Radu Lotrean, managing partner al CITR. El spune ca firma pe care o reprezinta va aloca extinderii afacerii un buget de circa 5-10% din cifra de afaceri a companiei, adica intre 250.000 si 500.000 de euro. Aceste fonduri sunt destinate preluarii a trei societati de insolventa din provincie. „Ne propunem o crestere a portofoliului de clienti cu 30% si a numarului de angajati cu 20%, prin extinderea teritoriala”, a mai adaugat Lotrean.

CITR reprezinta una din cele mai importante case de insolventa din Romania si are birouri in Bucuresti, Cluj-Napoca, Arad, Brasov, Oradea, Timisoara si un portofoliu care cuprinde, printre altele, Leonardo, Flanco, Diverta.

In prezent, in Romania, sunt deschise 35.000 de dosare de insolventa, din care 4% sunt proceduri de reorganizare, iar 96% sunt falimente.

Pe piata autohtona isi desfasoara activitatea circa 2.200 de practicieni in insolventa.



Citeste si