21 Martie 2006

Quadrant Amroq Beverages va investi anul acesta 17,6 mil. de dolari

Compania Quadrant Amroq Beverages (QAB), imbuteliatorul bauturilor Pepsi pentru piata romaneasca, anunta pentru anul 2006 investitii totale de 17,6 milioane de dolari.
QAB a inregistrat anul trecut o crestere cu 48 de procente a cifrei de afaceri pana la nivelul de 159 milioane de dolari.

72% din investitie – alocat productiei

Prin dezvoltarea liniilor actuale de productie cu echipamente moderne, QAB va asigura o crestere cu 42% a productiei de bauturi necarbonatate si cu 92% a celei de bauturi carbonatate.

„Decizia de a reinvesti aproape 18 milioane de dolari se datoreaza unei cresteri constante a cererii manifestate pentru produsele noastre pe piata romaneasca. Totodata, fiind o companie responsabila social, ne-am propus sa investim in continuare in cresterea capacitatilor de imbuteliere si in implementarea noilor sisteme de calitate si de protectie a mediului, in conformitate cu legislatia europeana”, declara Florin Radulescu, Director General, QAB.

Investitia in mediu – o prioritate pentru QAB

In acest an, QAB aloca peste 300.000 de dolari pentru punerea in functiune a sistemelor de tratare a apelor reziduale atat in cadrul fabricii din Bucuresti, cat si la cea din Covasna. Astfel, QAB continua procesul de aliniere la standardele europene a operatiunilor sale, obtinand inca din 2004 certificatul HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) care atesta alinierea la normele in vigoare privind Siguranta Alimentara si certificatul ISO 9001/2000 (International Standardization Organization) care atesta integritatea procesului de productie.

Un nou depozit

Inaugurat in luna ianuarie, noul depozit Fortuna situat in Berceni are o suprafata totala de 10.000 de metri patrati, dubla fata de cea a vechiului depozit. Aceasta facilitate va duce la cresterea capacitatii de stocare si livrare a produselor QAB catre diverse puncte ale Capitalei si nu numai.



QAB este unul din cei mai importanti jucatori de pe o piata din care mai fac parte companii precum Coca-Cola HBC Romania, European Drinks si Romaqua si Carlsrom Beverages. Piata romaneasca a bauturilor racoritoare si a apelor minerale este estimata de specialisti la peste 500 mil. euro pe an.



Citeste si