20 Iunie 2012

Adio Burger King? Compania care detine restaurantele din Romania, in insolventa



Compania Atlantic Restaurant System, operatorul restaurantelor Burger King din Romania, a intrat in insolventa, asa ca viitorul brandului de fast food pe piata locala este incert.

Momentan, pe harta globala a locatiilor Burger King, Romania nu apare, de altfel majoritatea restaurantelor sunt deja inchise. In schimb, Romania apare disponibila la sectiunea de francize a grupului american.

Potrivit ZF.ro, saptamana viitoare vor fi inchise si ultimele doua restaurante Burger King din Capitala.

Compania Atlantic Restaurant care opera pana acum unitatile Burger King din Romania a intrat in insolventa luna aceasta, ca urmare a unei cereri inaintate de centrul comercial Liberty Center din Capitala, iar administrator judiciar a fost numita societatea Evrika Insolvency.

Compania Atlantic Restaurant nu a putut fi contactata pana la ora publicarii articolului.

Atlantic Restaurant si-a dublat valoarea datoriilor in 2010, fata de 2008. Astfel, in 2010 compania avea datorii de peste 22 mil. lei si pierderi de peste 5 mil. lei.

Miza pe China

Gigantul fast-food american Burger King a anuntat ca va deschide 1.000 de restaurante in China pe parcursul urmatorilor 5-7 ani, reteaua locala a grupului insumand in prezent doar 63 de unitati.



Citeste si